İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut Gerze İlim Yayma Cemiyetinin Davetlisi Olarak Gerze’de konferans verdi. Konferansta Gençlik ve namaz konusuna değinen Bulut, araştırmalara göre gençlerin sadece yüzde 24’ünün 5 vakit namaz kıldığını söyledi. 

Gerze İlim Yayma Cemiyeti tarafından Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen “Namazla Diriliş” adlı konferansa İl  Mütfüsü  Mustafa Erkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, İlçe Müftüsü Ömer Yay, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Burma, İlim Yayma Cemiyeti Gerze Şube Başkanı Enver Öz ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 

Ahmet Saatçi’nin kuranı kerim tilaveti ile başlayan programda İlim Yayma Cemiyeti Gerze Şube Başkanı Enver Öz bir açılış konuşması yaptı. Ardından sahneye gelen Gerze İlçe Müftüsü Ömer Yay gecenin anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptı. 

Yapılan konuşmaların ardından konferansına başlayan ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut gençlik ve namaz konusuna değindi. Ahirette ilk sorunun iman, ikincisinin ise namaz olacağını söyleyen Ahmet Bulut, ülkemizde sürekli namaz kılanların oranının yüzde 30 olduğunu ifade ederek. 5 bin 200 genç arasında yapılan bir ankette gençlerin ancak yüzde 24’ünün 5 vakit namazını kıldıklarının ortaya çıktığını belirtti. Namazla ilgili hayattan ve yaşadıklarından çeşitli örneklerde sunun Yazar Ahmet Bulut, kapkaççıların namaz sayesinde nasıl ıslah olduğunu, İstanbul’da çocuk cezaevinde gerçekleştirdikleri bir araştırmada, 600 mahkum çocuktan hiçbirinin, ailelerinin ise yüzde 1’nin namaz kıldıkları sonucuna ulaştıklarını belirtti. Namaz ile kadına şiddet ve çocuk tecavüzleri arasında bağ kuran yazar, ölümün hayatın sonu değil, büyük buluşmanın başlangıcı olduğunu sözlerine ekledi.

Kuranı kerimde 103 yerde namazdan bahsedildiğini vurgulayan yazar, İslama  göre makbul ve geçerli olan namazın özelliklerine değindi, namazın en büyük zikir olduğunu ifade ederken, bu gün namaz kılma oranın düşüklüğünü 2 ana faktöre bağladı. Bunları, rabbimizle aramızın açılması ve namaz bilincindeki eksiklikler olarak açıklayan yazar Ahmet Bulut bu iki faktörün açılımlarını anlattı. Nasıl bir Allaha iman ediyoruz sorusunun cevabının bilinmediğini ifade eden bulut, Cenabı Allahın özelliklerini anlatan kuranı kerim ayetlerinden örnekler verdi. İhlas suresi, ayeti el kürsinin Allahın kendini anlattı surelerin başında geldiğini ifade etti.

Editör: Vitrin Haber