Konuyla ilgili açıklama yapan Bayram Karakaş, "Özellikle kanlarının kaynadığı bu çağlarda kendilerini kontrolünü kaybetmeden derslere gelen öğrencilere karşı çok büyük bir yük altında hissediyorum” dedi. Bayram hoca yer yer ikramlarla ders için ayrılan zamanı renklendirdiklerini yer yerse öğrencilerin sosyal okulla ilgili sorunlarının konuşulduğunu da ifade etti. 

Karakaş, “Bir çoğu başka memleketlerden gelen bu çocuklar ailelilerinin bize emaneti emanete sahip çıkmalıyız bu çocuklarımızı kendi çocuklarımız gibi görmeliyiz. Olumsuz davranışları olursa yaşlarını hesaba katarak uygun şekilde uyarmalıyız. İnsanları kazanmak zorlu bir süreçtir. Allah bu  memlekete bir daha o günleri göstermesin ama seksenli yıllarda bu memlekette insanlar birbirine düşman oldukları o günlerde bölücü faaliyeti kurgulayanların ilk hedefinde üniversite öğrencileri vardı. O nedenle bizler  bu öğrencilere bu evlatlarımıza gurbeti hissettirmeyeceğiz.

 Sizin vesilenizle şunu da ifade etmeliyim ki bizler tüm kardeşlerimizi yakınlarındaki din görevlisi meslektaşlarımızdan en iyi şekilde faydalanmalarından yanayız ve İskele Camisi İmam hatipi ve cemaati üniversiteli kardeşlerimizi aramızda görmekten çok memnunuz ve diğer öğrencileride bekliyoruz” dedi.

Editör: Vitrin Haber