Can'ın Tarbzon Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi dün memleketi Ayancık ilçesine bağlı Uzunçam köyüne getirildi. Gözyaşlarıyla karşılanan Akın Can için öğlene müteakip cenaze namazı kılındı. Can daha sonra aile kabristanlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirten Ayancık İlçe Müftüsü Basri Bektaş; "Bugün bizler bir din adamını kaybettik. O; insanlığa güzel dinimizi anlatan, yaşayan, yaşadıklarını ve bilgilerini topluma aktaran değerli bir kardeşimizdi. Bu toplumun pırıl pırıl gelen bu nesle ihtiyacı vardır. Hocalarımızın kıymetini lütfen bilelim. Onlara gereken değeri görevleri esnasında ve emekli olduktan sonrada gösterelim. Kardeşimize Allah'tan Rahmet dilerken, kederli ailesine ve siz değerli dostlara başsağlığı diliyorum. Ayrıca Trabzon'dan, Boyabat ilçesinden ve gurbetten gelerek acımıza ortak olan siz değerli kardeşlerime şükranlarımızı arz ediyorum. Allah ( cc ) sizlerden razı olsun” dedi.İlçe Müftülüğü olarak değerli kardeşimiz kıymetli meslektaşımız Akın CAN Hocamıza Cenabı Hak’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz" dedi. 

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Akçaköy beldesi Pınarbaşı Mahallesi'nde ki Fatih Camisinde imam olarak görev yapan Akın Can'ın cumartesi günü öğle, ikindi ve akşam namazları için camiye gelmemesi üzerine şüphelenen cami cemaati, Can'ın yalnız yaşadığı cami lojmanına gitmiş, içeri girdiklerinde genç imamın cansız bedeniyle karşılaşmıştı. Genç imamın cesedi daha sonra otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. 



Editör: Vitrin Haber