Sinop İl Müftülüğü ve TİDEF tarafından ortak organize edilen "Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Semineri" Sinop İl Müftülüğü Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Seminere, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez, İlçe Müftüleri, Merkez ve İlçelerde B veya C grubu Camilerde görev yapan Din Görevlileri katıldı.

Program Alaaddin Camii Müezzin kayyımı Süleyman Özyılmaz’ın okumuş olduğu Kur’an-ı kerim tilaveti ile başladı. Katılımcılara ve misafir konuşmacılara hoş geldiniz diyen Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik sözlerine şöyle devam etti “ Bizim vazifemiz sadece camilerimizde namaz kıldırmak değildir. Bizlerin caminin içerisinde ve dışarısında vazifelerimiz vardır. Bu vazifelerimizde başarılı olabilmemiz ve daha etkili faaileyet gösterebilmemiz için neler yapmalıyız işte bu konular üzerinde alanında başarılı konuklarımız bizleri bu konular üzerinde bilgilendirecekler.” 

Programda daha sonra, Eğitimci yazar Muhammet Yılmaz “Etkili dini iletişim” konusunda;
Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği Başkanı Şaban Karaköse “Dini Rehberlik ve Danışmanlık” konusunda;
Öğleden sonraki programda Emekli Vaiz Mahmut Toptaş “Etkili Din Görevlisi” konusunda;
Pazar günü devam eden programda ilk olarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet Koç “Din Hizmetlerinde İlkeler ve Tarihimizden Örnekler” konusunda; Akabinden TİDEF Genel başkanı Mustafa Yelek “Temsil Bilinci” konusu hakkında sunum yaptılar.
Sunumların ardından seminere katılanlara katılım belgeleri il Müftü yardımcısı Abdullah Söylemez ve TİDEF Genel Başkanı Mustafa Yelek tarafından verildi ve çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.
Editör: Vitrin Haber