Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi programı kapsamında gerçekleştirilen eğitim programları devam ediyor. 

Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi programı kapsamında Sinop Spastik Çocuklar Derneği İnsan Hakları Araştırmaları Derneği, Aktif Katılım Alternatif Gelecek Derneği ve İtalyan Centro Internazionale per la Promozione dell' Educazione e dello Sviluppo isimli STK ortaklığında yürütülecek olan Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi isimli projesi tüm hızıyla devam ediyor. 

Proje hakkında bilgi veren Sinop Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Berrin Gürleyen; projenin amacının Özürlü STK’larının kendi içlerinde örgütlenebilme ve savunuculuk yapma kapasitelerinin artırılması ve bu sayede özürlülerin yasaların, uluslararası anlaşmaların ve ilgili mevzuatın kendilerine verdiği haklara daha kolay erişmelerinin sağlanması olduğunu belirtti.

Bu amaca ulaşabilmek için 6 ilde toplam 90 engelli STK temsilcisine eğitim verileceğini aktaran Gürleyen; “Bu eğitimlerde kullanılmak üzere savunuculuk kitapları bastırılıp ve engelli STK’larına dağıtıldı. Şu ana kadar Sinop Ankara Diyarbakır ve İstanbul’da bölge toplantıları gerçekleştirildi. Muğla ve Hatay bölge toplantıları da Mayıs ayı içerisinde tamamlanmış olacak. Ayrıca engellilere yönelik ayrımcılık konulu da bir film proje kapsamında üretildi. Projenin bir diğer sürdürülebilir çıktısı ise Online Özürlü Hakları Danışmanlık Merkezinin kurulması oldu. http://engellihaklari.org/online-danismanlik/ adresinde hizmet veren sistem sayesinde ile engelli vatandaşlar kendi problemleri ile ilgili somut soruların cevabını doğrudan alabiliyorlar” dedi.


Editör: Vitrin Haber