Sinop Müftülüğü tarafından başlatılan yaz kuran kurslarında çocuklar hem dini bilgilerini alıyor, hem de her hafta kendilerini ziyaret eden değişik alanlardaki uzman isimlerden önemli bilgiler ediniyor.

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte Sinop Müftülüğü tarafından çocuklara yaz kuran kursu hizmetleri verilmeye başlandı. 3 aylık yaz tatili boyunca çocuklar hem dini bilgilerini geliştiriyor hem de müftülüğün kendilerine sunduğu çeşitli faaliyetlerden yararlanıyor. Sinop merkezde bulunan saray mescidinde dini bilgilerini alan gençler ayrıca her hafta kendilerini ziyaret eden farklı alanlarda uzman isimlerden çeşitli bilgiler edinme fırsatı yakalıyor.

Son olarak eski beden eğitimi öğretmeni ve birçok başarılı spor organizasyonunun önde gelen isimleri arasında yer alan Nejdet Kanal gençlere sportif konularda çeşitli bilgiler verdi. Şahsi deneyimlerini de gençlere aktaran Kanal müftülük tarafından başlatılan yaz kuran kurslarında alınan eğitimlerinin önemine değindi. Ruh eğitiminin en az beden eğitimi kadar önemli olduğunu vurgulayan Kanal, gençlerin kendisine yönelttiği soruları cevapladı. Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren saray mescidi imam hatibi Muhammet Başoğlu her hafta değişik alanlarda uzman isimlerin tecrübelerini paylaşmak üzere gençleri ziyaret edeceğini söyledi. Gerçekleştirilen uygulama ile yaz kuran kurslarının daha verimli bir şekilde gerçekleştirileceğine inandıklarını söyleyen Başoğlu; “Cami cemaatimiz arasında da yer alan sayın hocamız Nejdet Kanal beyefendiye bizlere vakit ayırarak çocuklarımıza verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki haftalarda da yine birbirinden değerli isimleri çocuklarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Uygulamamızdan çocuklarımızda çok memnun. Kurslarımızda farklı etkinlikler düzenleyerek, çocuklarımızı sıkmadan eğlendirici bir metotla eğitimlerimize devam edeceğiz” dedi.

Editör: Vitrin Haber