Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Regaip Kandili ve 3 Aylar münasebetiyle program düzenlendi.

İl Müftülüğü ile Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından ortaklaşa düzenlenen programa Sinop Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Murat Alagöz, Kurum Müdürü Özer Duman, Kurum 2. Müdürleri, Kurum Vaizleri, Kurum Personeli ve 150 Hükümlü Tutuklu katıldı.

Üç Ayların başlangıcı olan Receb-i Şerif ayı ve ilk Cuma gecesi idrak edilen Regaip Kandili için düzenlenen ve Sinop İl Müftülüğü Şube Müdürü Hüseyin Konukçu, Tersane Cami İmamı Selim Şaşmaz ve Ceza İnfaz Kurumu Vaizi Bahadır Aydın’ın katkılarıyla hazırlanan programın ilk bölümünde, Tersane Camii imamı Selim Saşmaz’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti salonda bulunan tüm dinleyiciler tarafından beğeni topladı.

Programın sonraki bölümünde  kısa süre içerisinde hazırlanan ve Eğitmenliğini Kurum Vaizi Bahadır Aydın’ın yaptığı hükümlü-tutuklulardan oluşan İlahi Korosu tarafından çeşitli ilahilerin söylenmesi ve günün ehemmiyeti ile hazırlanan Sinevizyon gösterimi ile devam etti.

İlerleyen bölümde İl Müftülüğü Şube Müdürü Hüseyin Konukçu tarafından 3 ayların başlangıcı Receb-i Şerif ve “Regaip Kandili” konulu konferans verildi. Konferansta Recep ayının Allah’ın (c.c)  ayı olduğu ve bu aylarda yapılan ibadetlerin feyiz ve bereketinin önemine vurgu yapıldı. Peygamber Efendimizin bu mübarek aylar hakkında bildirdiği hassasiyetin ve samimiyetin, İhlaslı kul olmanın ne kadar önemli olduğuna değinildi.

Programda Ceza İnfaz Kurumu Vaizi Bahadır Aydın tarafından yapılan duanın ardından İl Müftülüğü Şube Müdürü Hüseyin Konukçu, Kurum Vaizi Bahadır Aydın ve Tersane Camii Müezzini Selim Şaşmaz’a Kurum Savcısı Murat Alagöz tarafından hediyeler verildi. Program sonunda bir konuşma yapan Kurum Müdürü Özer Duman, anlamlı bir günde hazırlanan ve büyük önem taşıyan programın hassasiyetine değinerek, böyle manevi günlerin hayatımızda ayrı yeri olduğu inancını dile getirdi.Özer Duman Kurum İdaresi olarak, hükümlü tutuklulara en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmaları temennisinde bulundu.

Program katılan tüm hükümlü-tutuklulara ve kurum personeline  tatlı ikramı yapılması ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: Vitrin Haber