Kurum salonunda düzenlenen programda, İl Müftülüğüne bağlı cezaevi vaizleri tarafından verilen kurslara katılan tutuklu ve hükümlülerin kurs belgeleri düzenlenen program ile takdim edildi. 

Program Kursiyerlerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde açılış konuşmasını yapan Cezaevi Vaizi Mustafa Ekin Kur’an Kursunun başlayış ve bitiş süreci hakkında bilgi vererek şunları söyledi. “Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenmenin her zaman ve her mekanda mümkün olduğunun en büyük örneği sizlersiniz. Bu gayretleri ve azimli çalışmalarından dolayı bu kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Sinop İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez ise; “Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimize Allah tarafından Cebrail (as) vasıtasıyla vahiy edilip bize kadar gelmiştir. Öyle bir ilahi kitaptır ki, Okunması ile ibadet olan ve kendisiyle ibadet edilen bir kitaptır. Namazlarımızda biz onu okuruz. Bu kardeşlerimiz Allah kelamı Kur’an-ı Kerim’i öğrendiklerini ispat ettiler. Dini bilgiler yönünden kendilerini gösterdiler. Ahlaki konularda artık buradan dışarı çıktıktan sonra kendilerini toplumun her kesimine gösterecek özelliklerini sergileyebilecek durumda olduklarını gösterdiler. Kendilerini tebrik ediyorum. Burada Kur’an-ı Kerim Okuma Kursu açan ve özverili bir şekilde gayret eden Cezaevi Vaizleri Bahadır Aydın ve Mustafa Ekin’e teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Yapılan duanın ardından kursiyerlere belgeleri verilerek program sona erdi.
Editör: Vitrin Haber