Boyabat ilçesinde 2015 yaz Kuran kurslarının bitmesi nedeni ile Merkez Yıldız Camisi'nde program düzenlendi.

Hafız Mehmet Başboğa tarafından Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan programda daha sonra kurs öğrencilerinin oluşturduğu grup tarafından ilahiler seslendirildi. 2015  yılı yaz Kuran kursları öğrencileri arasında yapılan futbol turnuvalarında dereceye giren futbol takımları oyuncularına protokol tarafından kupaları verildi.
Boyabat İlçe Müftü Vekili Rıza Kızılaslan, "Bizlerin Kuran kursu açıp, sizlere Kuran öğretmemizin, Hadis-i Şerif öğretmemizin, edep, ahlak ve terbiye öğretmemizin temelinde önce Allah'a, kitabımıza, peygamberimiz Hz. Muhammed'e saygı, sonra da anne babaya, hocalarınıza, öğretmenlerimize ve karıncaya varıncaya kadar yaratılmış bütün canlılara ve insanlara saygıyı kazandırmak için Kuran kurslarını açıyoruz. Cami eğitimimizin, Kuran eğitimimizin temelinde bu vardır. Yaz Kuran kurslarımızı başarıyla bitiren öğrencilerimizi ve hocalarını tebrik ediyorum" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya ise şunları dile getirdi:"Değerli öğrencilerimiz 2015 yaz Kuran kurslarını başarıyla bitirdiniz. Kuran okumayı, namaz kılmayı öğrendiniz. Ancak sadece öğrenmek yeterli değil, namaz kılmayı neden öğrendik ? Namaz kılmak için. namaz kıldığınız zaman hem Allah karşı borcunuzu ödemiş, hem de duaları unutmamış olursunuz. Yani uygulama önemlidir. Sizden bir söz istiyorum, önümüzdeki yaz Kuran kursuna bir arkadaşınızı da getirerek kursiyer sayımızı ikiye katlayalım."
Boyabat İlçe Müftülüğü tarafından 2015 yılı yaz Kuran kurslarının ilçe merkezi ve köyler dahil üç dönem olarak açıldığı, kurslara, 1. dönemde 3 bin 426 öğrenciye, 2. dönemde 3 bin 449 öğrenciye, 3. dönemde ise 3 bin 126 öğrenciye eğitimin verildiği, kurslarda Kuran eğitimi yanında sportif faaliyetlerde de bulunulduğu belirtildi.
 
Editör: Vitrin Haber