Saray mescidinde Yaz Kuran Kursuna  devam eden öğrencilerin  kazanımlarını artırmaya yönelik düzenlenen sosyal etkinliğin bu haftaki  konuğu Sinop Ticaret İl Müdürü Hasan Bayrak oldu. Gençlere Tüketici hakları ve bilinçli tüketici konularında bilgiler aktaran Bayrak, gençlerin sorularını yanıtladı. 

Tüketici hakları nelerdir bu hakları kaybetmemize sebep olabilecek hatalar nelerdir gibi önemli konular hakkında öğrencileri bilgilendiren Bayrak, kapıda satış ve mesafeli satış gibi yaygın kullanılan ve suistimale açık olan satış  yöntemlerinde dikkat edilecek noktalar hakkında da bilgiler verdi. Konuşmasında tüketicinin bilinçlenme sürecinin hızlandığına dikkat çeken Sinop Ticaret İl Müdürü Hasan Bayrak bilinçli alışveriş konusunda önemli bilgiler aktardı. Bayrak; “Alış verişte aldığımız ürünü ve belgelerini mutlaka incelemeli ve bu belgeleri muhafaza etmeliyiz. Tüketicinin haklarını koruma noktasında kurumlarının önemi gün geçtikçe  daha iyi kavranmakta ve halk tarafından daha yaygın kullanılmakta. Bu sebeple vatandaşlarımızın bilinçli alış veriş yapmasının hak arama sürecinde kendilerine çok büyük faydası olacaktır” dedi. 

Her hafta değerli bir konuğu ağırlayarak gençlere farklı konularda bilgiler aktarıldığını söyleyen cami İmam Hatip Muhammet Başoğlu gerçekleştirilen sosyal etkinliklerin oldukça faydalı olduğuna inandıklarını belirtti. Başoğlu; “Kursiyerlerimiz bugün tüketici rolünde olacakları hayatlarının her anında mağdur olmalarını önleyecek çok önemli bilgiler edindi. Sinop Ticaret İl Müdürümüze yoğun temposu arasında bizi kırmayıp bizimle paylaştığı değerli bilgiler için teşekkür ediyorum. Bizler bu gün Orta okulu bitirmiş öğrencilerimizin okul sonrası mesleki hedeflerini belirlerken  bir kaç meslekle hedeflerini sınırladıklarını görmemekteyiz. İnanıyoruz ki bu yaptığımız çalışmayla  kursiyerlerimizin mesleki hedef zenginliğine de vesile olacağız” dedi. 

Editör: Vitrin Haber