Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce her yıl düzenlenen İmam Hatip Ortaokulları arası Arapça Etkinlik Yarışmalarının 2018 2019 Eğitim Öğretim yılı Sinop İl Finali Sinop Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulunun koordinesinde Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirildi.

Yarışmaya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Davut Kaya, Müdür Yardımcısı Mustafa Aslan, Şube Müdürü Önder Yılmaz ile birlikte İl Özel İdare Sekreter Yardımcısı Murat Özmen katıldı.
Yarışma Seçici Kurul Jüri üyeliklerini ise Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlileri İbrahim Toprak Muhammed Karaağaç Fatma Yüce Rabia Mert ile İl Müftü Yardımcısı Kamil Tuncel yaptı.
Arapça şiir okuma yarışması Arapça hikaye canlandırma yarışması ve Arapça çocuk şarkıları yarışmaları olmak üzere üç kategoriden oluşan yarışmalara Sinop'un Merkez ve İlçelerindeki 9 İmam Hatip Ortaokulu katıldı.
Yarışmalara ev sahibi okul Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulunun Müdürü Aydın Yılmaz’ın açılış ve selamlama konuşması ile başlandı. 

Daha sonra yarışmalara geçildi. Yarışmalar sonunda 6 okulun yarıştığı Arapça şiir okuma yarışması alanında birinciliği Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesinden 98.2 puanla Mehmet Mustafa Sadık Köroğlu aldı. Yarışmada ikinciliği Nur Ahsen Karaman isimli Gerze Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi alırken 3.’lük Ayancık İmam Hatip Lisesinden Şefika Şeyma Esen isimli öğrencinin oldu.  

2. kategori olan Arapça metin canlandırma yarışmasına ise 5 Ekip katıldı. Boyabat Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi den Hasan Ali Öncü ve Arkadaşları 97. 4 puanla il birinciliğini göğüsledi. Arapça metin canlandırma yarışmasında ikinciliği Türkeli İmam Hatip Ortaokulu ndan 91.2 puanla Elif Azra Akın, 3.’lüğü ise Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu'ndan 88.4 puanla Elif Kayra Esen ve Ekibi aldı. 

3. ve son kategori olan Arapça çocuk şarkıları yarışmasında ise yarışmaya katılan 7 okul arasında Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Fatmagül Hekim ve Arkadaşlarının aldığı 96 puanla il birinciliğinin sahibi oldu. Yarışmada ikinciliği ise Hüseyin Aşçı ve ekibinin oluşturduğu Boyabat Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi 94 puanla aldı. 3.’lüğü ise 92.6 puanla, Minel Çoban ve Ekibinden oluşan Gerze Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri elde etti.

Yarışmalara katılan tüm öğrencilere Katılım Belgesi Öğrencileri yarışmalara hazırlayan Okul Müdürleri ve öğretmenlere de Teşekkür Belgesi verildi. Seçici Kurul Üyeleri de unutulmadı. Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz in imzaladığı Teşekkür Belgeleri Jüri üyelerine takdim edildi. Yarışmalarda birinciliği elde eden öğrencilere ise Okul müdürlüğünce plaket takdim edildi. Yarışmalarda 1. olan öğrenciler Bölge Yarışmaları kategorisi için hazırlayacakları videoları yarışma sistemine yollayacaklar ve Türkiye finalinde canlı performansta yarışmak için hünerlerini sergileyecekler.



 

Editör: Vitrin Haber