10-16 Aralık Tarihleri arasında 600 din görevlisi tecrübe paylaşımına dayalı gelişim ve "Yüz Yüze Vaaz"  seminerine katıldı.

Yapılan panelde konuşma hakkı kazanan İlimiz Saray Mescidi imam hatipi Muhammet Başoğlu Sinop ilinde Müftülük hizmetlerinin Basın Yayın kuruluşları ve diğer kamu kurum  kuruluşları ile nasıl zenginleştirdiklerini istatistik tablolarla ve basındaki haberlerden yapılan alıntılar ile anlattı. Yaz Kuran Kurslarına katılımın sağlanmasından sonra ikinci büyük sorun olan öğrenciyi o kursu bırakıp gitmesini engelleme sorununa dikkat çeken panelist Muhammet Başoğlu, “Eğer bu bir toplumsal yük ise mukaddes yükü taşımada devletimizin her kurumunun bize yardımını esirgemeyeceğinden eminim. Bu vesile ile Sinop Üniversitesine, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Gençlik ve Spor müdürlüğümüze ve Sağlık müdürlüğümüze teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

 Seminerdeki programda sunuculuk yapan Sinop ili Gerze İlçesi İskele Camisi İmam Hatipi Bayram Karakaş Sunum aralarında yaptığı hizmetlere yer verdi. Programda ayrıca Sinop ili merkez Taşmalı Köyü cami imam hatipi Mustafa Baş  söylediği ilahilerle büyük  ilgi gördü. Program sonunda konuşan Eğitim Hizmetleri Genel müdürü Ali Erbaş “Cemaatin ilim düzeyinin arttığı bir dönemde din görevlisnin yerinde sayması düşünülemez her geçen gün Din görevlilerimiz kendilerini geliştirmeli” dedi. Programda Sinop ilinin yapılan programlarda aktif rol almaları taktirle karşılandı.

Editör: Vitrin Haber