Programa İl müftüsü Ali Hayri çelik, İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Din Görevlileri, Kur’an kursu öğrencileri ve çok sayıda veli katıldı.

Program Hasibe Hatun Kur’an kursu öğrencisinin okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde Programda konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik konuşmasında “ Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Sizler bizlerden sonra dinimizi insanlara öğretecek kişilersiniz. Sizler akranlarınız gibi yaz tatil günlerinizi tamamen oyun eğlence ve denize girerek geçirmiyorsunuz. Tatilinizin bir kısmını da Allah’ımızın kitabını öğrenmek, emir ve yasaklarını öğrenmek için  camilerimize geliyorsunuz. Sizler ne bahtiyar gençlersiniz. Sizler yarın mahşer gününde annelerinizin babalarınızın başlarına taçlar giydirecek gençlersiniz. O yüzden camide olduğunuz vakitlerde Cenab-ı Hakk’ın kitabı Kur’an-ı Kerim’i eksiksiz ve yanlışsız okumaya gayret ediniz. Bununla birlikte dini bilgileri öğrenmeyi, öğrendiklerinizi de yaşamayı ihmal etmeyiniz. Değerli veliler sizleri tebrik ederim sizlerde evlatlarınızı iyi yetiştirmek dinini diyanetini öğrenerek iyi bir Müslüman olarak yetiştirmeye gayret ediyorsunuz. Cenab-ı hak bu gayretlerinizin karşılığını fazlından kereminden ihsan eylesin Amin.”

Akabinden Kur’an kursu öğrencilerinin okudukları ilahiler gönülleri mestetti.  Akabinden Kur’an kursu öğrencileri hutbe, şiir ve vaaz becerilerini sergilediler. Yapılan dua ile program sona erdi. 
 
Editör: Vitrin Haber