Sinop’ta Camiler ve Din görevlileri haftası kapsamında “Camiler ve Din Görevlileri ve vefa” konulu konferans düzenlendi.

Sinop Üniversitesi Uygulama Oteli konferans salonunda düzenlenen programa Vali Vekili Abdullah Şahin, Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya ile din görevlileri katıldı. 
İstiklal marşının okunmasıyla başlayan program, Din Hizmetleri uzmanı Yusuf Sözen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Konferansta bir konuşma yapan Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, tüm din görevlilerinin haftasını kutladığını belirtti. Düzgüney; “Tüm din görevlilerimizin ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum. Konferansa katılımınız için teşekkür ediyorum. Görevinizi layıkıyla yapıyorsunuz. Allah muvaffak eylesin” dedi.

AHDE GÜZEL BİR ŞEKİLDE VEFA GÖSTERMEK İMANDANDIR
Konferansta daha sonra söz alan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya, peygamber efendimizin, ahde güzel bir şekilde vefa göstermenin imandandır sözünü hatırlatarak, dinimizin temel ahlaki değerlerinden biri olan vefanın, hayatımızın her anında olması gereken bir erdem olduğunu ifade etti. Kapukaya; “Allah’a, Peygamber'e, anne-babaya, insanlara, camiye, din görevlilerine, çevreye ve tüm varlığa vefakar olunması gerekir. Allah’ımıza nasıl vefakar olabiliriz? Alemi ervahta vermiş olduğumuz sözlere sadık kalarak ve onun dinine kitabına hizmet ile olur. Önce kendimizi Rabbimizin istediği bir kul olma yolunda mesafeler kat ederken, Müminlerin ve tüm insanların onun istediği bir şekilde kul olmaları için çalışmamız sayü gayret sarf etmemiz gerekir.

Rasülüllah (sav) Efendimize vefakar nasıl olabiliriz? O'na karşı vefakarlık da O'nun hayatını hayatımıza uygulamaya çalışmak, gayret etmektir. Müslümanların vasıfları arasında yapılan iyilikleri unutmaması, sözünde durması, sıla-i rahmi kesmemesi hoş geçimli olması yer alır. Bunların hepsi de vefalı olmaktan geçer. Vefalıların en vefalısı ve bizim mihmandarımız Rasülüllah (sav) dir. Rasülüllah (sav)Efendimizin hayatına baktığımız zaman birçok misal ile karşılaşırız. Rasülüllah (sav) Efendimiz Hz Aişe Validemiz ile beraberken yanlarına Cessame el-Huzeli isimli bir hanım geldi. Peygamber Efendimiz bu ihtiyar kadına iltifat edip halini hatırını sorup çok iltifatlarda bulundu. Yaşlı hanım gittikten sonra Hz Aişe Validemiz bu kadının kim olduğunu sorduğunda Rasülüllah (sav)Efendimiz “Hatice’nin arkadaşı olup onun sağlığında bize gelir giderdi. Kuşkusuz ahde güzel bir şekilde vefa göstermek imandandır”  buyurdular. Bizler görev yerlerimizde vefalı davranışlarımızla herkese örnek olmalıyız” dedi.

Program sonunda Vali Vekili Abdullah Şahin, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya’ya Sinop’a özgü kotra hediye etti. 


 

Editör: Vitrin Haber