Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen danışmanlığını Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin yaptığı Uluslararası Arapça Yarışmalarının İmam Hatip Ortaokulları arası Sinop İl Finali 2 Nisan 2016 Cumartesi günü Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu’nun organizesinde Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Lisesi’nde saat 14:00’de gerçekleştirilecek. İmam Hatip Liseleri arası İl Finali ise yine aynı tarihte Gerze’de saat 10:00’da icra edilecek. Tüm Sinoplular Okul Müdürlüklerince bu yarışmalara davet edildi. 

7. Arapça Yarışmalarında İmam Hatip Liseleri Arapça Bilgi, Arapça Şiir Okuma, Arapça Metin Canlandırma ve Arapça Hat / Kaligrafi kategorilerinde yarışırken; İmam Hatip Ortaokulları arası Arapça Yarışmaları Arapça Şiir Okuma, Arapça Hikaye Canlandırma ve Arapça Çocuk Şarkıları kategorilerinde düzenlenecek. Ayrıca Türkiye’deki dört uluslararası İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrenciler de ülke ve kıta bazlı olarak Arapça Şiir ve Arapça Metin Canlandırma dallarında hünerlerini sergileyecek, uluslararası finalde Türkiye ile yarışacaklardır. Bu yıl ilk defa bünyesinde Arapça Hazırlık Sınıfı uygulayan 14 Proje Okulu arasında da Arapça münazara yarışmaları düzenlenecek ve Arapça yarışmalarında farklı bir dal eklenmiş olacak. 

Farklı üniversitelerden birçok Arap dili uzmanı akademisyenin desteği ile yapılacak yarışmalarda öğrenciler Arap edebiyatının önde gelen şairlerinin eserlerini ezberleyerek yarışmaya katılacaklar. Metin ve hikaye canlandırma yarışmalarında da Arapça tiyatral yeteneklerini sergileyecek olan öğrenciler farklı metinlerden birini seçerek yarışmalara katılacaklardır. 1150 İmam Hatip Lisesi ile 2030 İmam Hatip Ortaokulu, 4 Uluslararası İmam Hatip Lisesi ve 14 Arapça Hazırlık Uygulayan Proje Okulundan on binlerce öğrencinin kıyasıya yarışacağı yarışmalarda Arapçanın kalbi bütün Türkiye’de atacak. 

7. Arapça Yarışmalarının il/ülke elemeleri Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 02 Nisan 2016 Cumartesi günü yapılacak. Bölge elemeleri hem lise hem de ortaokul kategorilerinde “Videonu Çek Gönder” şeklinde yapılacak olan yarışmalarda bilgi yarışmaları bölümü ise 30 Nisan 2016 Cumartesi tarihinde Karabük, Tokat, Iğdır, Diyarbakır, Elazığ, Mersin, Isparta, Bilecik, Yalova ve İstanbul’da olmak üzere on ayrı ilde yapılacak. 

Yarışmaların Türkiye finali ve ödül töreni başkent Ankara’da Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün uhdesinde 26-27-28 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak. TRT’nin iletişim sponsoru olduğu Arapça Yarışmaları ülkemizin Arapça alanında yapmış olduğu en büyük organizasyon olma özelliği arz ediyor.
 
Editör: Vitrin Haber