Hisar Turizm tarafından organize edilen umre ziyareti için Sinop genelinden 87'si kadın 73'ü erkek olmak üzere toplam 160 yolcusuyla kalkan uçak, aktarmasız olarak Mekk-i Mükerreme'ye gitti. Sinop Havalimanında ihrama giren Umre yolcuları dualar ve gözyaşlarıyla yolcu edildi. Havalimanını hınca hınç dolduran yüzlerce vatandaş yapılan duaya toplu olarak 'amin' dedi. Yakınlarıyla vedalaşarak helalleşen umreciler oldukça duygusal anlar yaşadı. 

Sinop'tan uluslararası uçak seferiyle kutsal beldelere yapılan ilk umre ziyaretinin yine Hisar Turizm tarafından 2015 yılında gerçekleştirildiğini belirten Sinop Özel Eğitim Yurtları Temsilcisi Mehmet Bulat, bu noktada Sinop halkının gösterdiği teveccühün kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyledi. 

Mehmet Bulat: "Gerek Meke-i Mükerreme ve gerekse Medine-i Münevvere'de, bütün vakit namazlarını Harem-i Şerif'te cemaatle kılmak üzere evrad-ı ezkar, iltica, nafile ve farz ibadetlerle ilgili hoca efendilerimizle birlikte hacılarımızın olağan üstü memnuniyetini her dönüşümüzde müşahede ediyoruz. Bu sene de Sinop'tan 160 kişiyle ilk olarak Meke-i Mükerreme ve ardından da Medine-i Münevvere olmak üzere inşallah vazifemizi tamamlayıp memleketimize dönmüş olacağız. Bu yıl her sene olduğu gibi ilgi oldukça yüksek oldu. Hatta talep yoğunluğundan, müracaat eden 11 kişiyi alamamış ve bir sonraki umre kafilesi için kendilerine söz vermiş olduk. Her yıl uçak kalkıyor olması, ekonomik sıkıntılara rağmen müminlerin olağanüstü alakası bizi son derece memnun ediyor. Bu mahşeri kalabalıkla hacılarımızı uğurlamaya gelen vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Hem gidenler, hem de uğurlayanlar için bu atmosfer çok manevi bir haz veriyor. Cenab-ı Hak giden kardeşlerimizin umresini kabul buyursun. Gidemeyen, imkanı olmayan müminlere de imkanlar ihsan eylesin de bütün Müslümanlar bu manevi iklimi yaşayıversinler. Duamız ve temennimiz budur. Cenab-ı Allah memleketimizi, milletimizi her türlü Afat-ı Araziyyeden, Afat-ı Semaviyyeden ve kem gözlerden muhafaza buyursun" dedi.  

Pasaport işlemleri ardından kutsal beldelere gidecek olan 160 kişi, özel olarak gelen uçakla Meke-i Mükerreme'ye hareket etti. Yaklaşık 3 saatte Cidde Havalimanı'na oradan da Mekke-i Mükerreme'ye ulaşan kafile, sabah saatlerine kadar ilk umrelerini tamamladı. Sinoplu umreciler 9 gün Mekke'de kalarak toplamda 4 kez umre yapacak. 5 gün de Medine-i Münevvere'de kalacak olan umrecilerin ziyareti 14 gün sürecek. 

advertorial

Editör: Vitrin Haber