Deniz Feneri Derneği Kastamonu Temsilciliği 2022 yılında Sinop iline yaptığı yardım çalışmalarını değerlendirdi. 

Deniz Feneri Derneği Kastamonu Temsilcisi Halit Bitkin tarafından yapılan açıklamada, 1996 yılı Ramazan ayında bir aileye iftarlık gıda paketi ile başlayan iyilik yolculuğunun ülke ve dünyanın 63 ülkesinde 26 yıldır devam ettiği hatırlatıldı. Halit Bitkin açıklamasında Kastamonu Temsilciliği tarafından bölgedeki ihtiyaç sahibi ailelere değişik kategorilerde acil ve sürekli desteklere devam edildiği vurguladı. 

512 AİLEYE 818 BİN 520 TL YARDIM     
Deniz Feneri Derneği Kastamonu Temsilcisi Halit Bitkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi; Kastamonu Temsilciliği olarak Sinop ilimizde; gıda, giyecek, nakit, eşya, eğitim, kategorilerinde ayni ve nakdi olarak 512 ailemize 818 bin 520 TL  tutarında yardım ulaştırmış olduk. 91 yetim çocuğumuza bağışçılarımızın destekleriyle aylık düzenli olarak nakit yardımı yaparken ayni yardımlarımızda devam etmektedir.

Sinoplu bağışçılarımızın sayesinde Afganistan ve Zimbabwe de 3 adet su kuyusu açıldı. 
Sinop il içi  çalışmalarımızla beraber  mazlum coğrafyalarda  yaşam mücadelesi veren özellikle Afrika, Arakan Kampları, Suriye ve Yemen’de açlık çeken mazlumlar için Mescid, Su Kuyusu, Katarakt Ameliyatları, Yetim Hamiliği, Gıda ve  Kurban kategorilerinde  Sinoplu bağışçılarımızın yardımlarıyla 243 bin 178. TL tutarında insani yardım ulaştırmış olduk. Toplamda  ayni ve nakdi olarak 1 milyon 61 bin 698 TL ayni ve nakdi yardıma aracılık etmiş olduk. Kurumsal olarak hesap verilebilir şekliyle  insani yardım faaliyeti yürütmekteyiz. Bağışçılarımızın güvenine layık olarak emanetini ilimizde ve ilçelerimizdeki gerçek manadaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için aracılığımız devam etmektedir. Yeryüzünde son yoksula ulaşıncaya kadar çalışacağız diyerek çıktığımız bu yolculukta yardımlarınızı beklerken gönüllülerimiz Sinop’ta Şükrü Eraltan, Gerze’de Zeki Sağır, Durağan’da Mehmet Akif Demirel, Boyabat’ta Ramazan Ceylan ve Recep Demirci, Erfelek’te İbrahim Reçber’e ve bağışçılarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz".

Editör: Serhat Özşahin