EĞİTİM

Denetimli serbestlik okuma halkası projesi gerçekleştirildi

Adalet Bakanlığı ile Gençlik Spor Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, hükümlü gençlere yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor. 
Denetimli serbestlik müdürlüklerindeki yükümlülerin kişisel gelişimine ve sosyal uyumuna yardım etmeye yönelik uzmanlar tarafından eğitsel, sosyal, kültürel, sportif proje faaliyetleri düzenlemeyi, bu kapsamda rehberlik ve danışmanlık hizmeti vererek rehabilitasyon sürecine katkıda bulunmayı,  denetimli serbestlik müdürlüklerindeki yükümlülerin milli, manevi ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak yeniden suç işlemelerini önlemeyi, yüksek kalitede oyun, spor ve fiziksel etkinliklere erişimlerini arttırmayı, proje ve faaliyetlerin geliştirmeyi amaçlayan protokol kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği gerçekleştiriliyor.
Bu doğrultuda, Gençlik ve Spor Bakanlığının,  Gençlik Merkezlerinde başlattığı ‘’Kitap Okuma Halkaları’’ etkinliği, Sinop Denetimli Serbestlik Müdürlüğü eğitim ve iyileştirme çalışmalarının bünyesine dahil edildi. Bu çerçevede, Denetimli Serbestlik uzmanlarınca belirlenen gönüllü yükümlülere, Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil’in 100 temel eser kapsamında değerlendirilen “Gençlerle Başbaşa” adlı kitap bir ay öncesinden gönüllü genç yükümlülere ücretsiz dağıtıldı. Her ay sürecek bu etkinliğin ilk oturumu, Sinop Gençlik Merkezi Müdürü Şükrü Özgenç, Gençlik Merkezi liderleri ile Sinop Denetimli Serbestlik Müdürü Tarık Tekin ve denetimli serbestlik uzmanları eşliğinde 21 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirildi.
''Gençlerle Başbaşa'' adlı kitabın kritiğini yapan genç gönüllü yükümlüler kitap hakkındaki ortak düşüncelerini paylaştı. 
Genç gönüllü yükümlülerden R.B.  “Uzun zamandır kitap okumadığını, hatta incelemediğini bu etkinlik sayesinde kitap okumayı özlediğini fark ettiğini belirtti. Genç gönüllü yükümlüler okuduğu kitaptan çıkarttıkları notları ve dikkatlerini çeken pasajları birbirleri ile paylaşarak kitap hakkında fikir alışverişinde bulundu.
‘’Kitap Okuma Halkaları’’ etkinliği, yeni yılın ilk yarısında da devam edeceğinden bir sonraki oturumda değerlendirme yapmak üzere genç gönüllü yükümlülere, Sinop Gençlik Merkezi tarafından belirlenen “Gençlere Elli Nasihat” adlı kitap Gençlik Merkezi uzmanlarınca dağıtılarak, 25 Aralık 2019 tarihinde saat 13:45 te ikinci oturumun gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.