İSTANBUL (AA) - Daikin, iki farklı küresel kuruluşun en iyi 100 inavosyon sıralamasında yer aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Daikin, ABD merkezli küresel bilgi ve analiz sağlayıcısı LexisNexis ve Birleşik Krallık merkezli uluslararası bilgi hizmetleri sağlayıcısı Clarivate şirketi tarafından hazırlanan en iyi 100 inovasyon listelerine seçildi.

LexisNexis, ısıtma, soğutma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC-R) alanındaki inovasyonlara verdiği önem nedeniyle Daikin'i, "Innovation Momentum 2024: The Global Top 100" (Küresel En İyi 100) sıralamasının bir parçası olarak seçti. Marka bu sıralamaya ilk kez girdi.

Clarivate şirketi de teknoloji araştırmalarında ve fikri mülkiyet patentlerindeki önemli başarı gösteren Daikin'i dünyanın en yenilikçi 100 şirketinden biri olarak adlandırdı. Daikin, bu sıralamaya 9'uncu kez girmiş oldu.

- Fikri mülkiyet portföyü stratejileri ve küresel fikri mülkiyet işletme sistemi

Daikin, işine katkıda bulunan fikri mülkiyet portföyleri oluşturuyor.

Liderlik, fikri mülkiyet stratejilerine bilgi sağlayan fikri mülkiyet öngörülerini ve pazar trend analizlerini paylaşmak için AR-GE ve satış departmanları ile yakın işbirliği içinde çalışıyor.

Daikin aynı zamanda geriye dönük tahmin yoluyla iş ve fikri mülkiyet stratejileri oluşturmak için fikri mülkiyet ortamı faaliyetlerini de genişletiyor.

Bu tür faaliyetleri dünya çapındaki lokasyonlarında yaygınlaştırmak için küresel bir "Fikri Mülkiyet İşletim Sistemi" oluşturan Daikin, küresel fikri mülkiyet portföylerinin iyileştirilmesini ve güçlendirilmesini sürekli olarak destekleyen bir anlayışı benimsiyor.

- Düşük küresel ısınma potansiyeline sahip soğutucu akışkanlar için patentlere erişim sağlama

Daikin, seçilen patentlerin diğer şirketler tarafından kullanılmasına izin vererek tüm HVAC-R endüstrisinin sera gazlarını azaltmasına katkıda bulunuyor.

Daikin, 2011 yılında gelişmekte olan ülkelere düşük küresel ısınma potansiyeline sahip "HFC-32" (R32) soğutucu akışkan kullanan klima ekipmanlarına ilişkin 93 patente ücretsiz erişim izni verdi.

Firma, daha düşük küresel ısınma potansiyeline (GWP) sahip bu soğutucu akışkana erişimi 2015 yılında dünya çapındaki tüm ülkelerde genişletti.

2019 yılında patentlerin kapsamını genişleten Daikin, yüksek enerji tasarrufu ve daha düşük küresel ısınma potansiyeline (GWP) sahip soğutucu akışkanlara dönüşümü desteklemek amacıyla bu patentlerde hak iddia etmeyeceğini taahhüt etti.

Daikin, "Fusion 25" planının bir parçası olarak büyüme stratejilerini gerçekleştirmek için küresel ölçekte AR-GE'yi güçlendirmek için çalışıyor.

Şirket, karbon nötr hedefine ulaşmayı, müşteri odaklı çözümlerle işini genişletmeyi ve havayla değer yaratmayı amaçlayan Daikin, bunun için patentli teknolojilere ücretsiz erişim sağlayarak diğer şirketler ve araştırmacılarla bir ağ kuruyor.

Kaynak: aa