'Şakrak kitaplarının içinde şifreler var ve gizli şifreyi doğru cevaplayan okuyucu Şakrak Madalyası kazanma şansı yakalıyor!' 
 
Dünya çocuklarını iyilik amaçlı toplamak için bir aradayız.’ diyen çocukların yeni kahramanı ‘Şakrak’, ilk kitabı ‘Gizli Görev’de çocukları iyilik yapmaya özendiren görevlerle macera dolu bir serüven yaşatıyor! 

Sinoplu Yazar Ayşe Gül Kara Zorlu’nun oluşturduğu hayali bir kahraman olan ‘Şakrak’ her kitabında çocuklarla farklı görevler paylaşmakla beraber onlara gizli şifreler de sunuyor. Şakrak hakkında bilgi veren Ayşe Gül Kara Zorlu, "Çocuklar  heyecanla okudukları satırlarda bu şifreleri çözerek kelime bilgilerini güçlendiriyorlar. Kitabı okuyan çocukların iyiliğin gücünü keşfettiği ve iyilik hareketlerini Şakrak’la beraber sosyal medyada ve çevrelerinde yaygınlaştırdığı bu kitaplarda iyilik hareketi ülkemizden yola çıkarak tüm dünya çocuklarına yaymayı hedefliyor! Çünkü; iyi bir gelecek, iyi bir dünya, geleceğimiz olan çocukların ‘iyilikleriyle’ oluşacak. Kahraman şakrak sosyal medyada da iyilik etkinliklerine devam ediyor" dedi. 
 
ŞAKRAK BAKIN NE DİYOR?
Kahraman Şakrak ise kendini şöyle tanıtıyor; "Dünya çocuklarını iyilik amaçlı toplamak için bir aradayız. Ama nasııııl? dediğinizi duyar gibiyim. Bunu öğrenmek için ilk yapmanız gereken bu kitabı okumak ve içindeki görevleri keşfetmek. Haydi acele edin! Görevleri başarı ile tamamladığınızda sizleri eğlenceli sürprizler bekliyor! Size Güveniyorum ve Sizi ÇOK Seviyorum! 

ŞAKRAK 2 MACERA PEŞİNDE 
Yayıncılıkta Türkiye de ilk uygulama olan; Şakrak 2 Macera Peşinde ise; 3D Hologram Animasyon Video ile çocukların farklı bir sunumla karşılarını çıkıyor. Şakrak  2 Macera Peşinde kitabının içindeki şifreleri çözen çocuk gizli şifreye ulaşıyor ve gizli şifreyi www.sakrak.com.tr adresine doğru yazdığında ŞAKRAK 3D Hologram Animasyon Videosu kazanıyor. Kitap Sakarya Üniversitesi Doç. Dr. Mustafa Koç ve ekibi tarafından da değerlendirildikten sonra okurlarıyla buluştu. Kitabı anlatan Yazar Ayşegül Kara Zorlu, "Bu öykünün kültür, gelenek-göreneklere göre tasarlanmış olması kültür mirasının aktarımını sağlayacaktır. Ayrıca öyküdeki mesajlar verilirken çocukların hayal gücünü geliştirip destekleyici unsurlar içerdiği de belirlendi" diyor. 

KİTABI ŞAKRAK ANLATIYOR
Bu kitapla ilgili de çocukların yeni kahramanı Şakrak bakın ne diyor; Merhaba Arkadaşlar! Dünya çocuklarını 'iyilik' amaçlı toplamak için sizlerleyim. ilk kitabımız 'Şakrak Gizli Görev' de İstanbul'un tarihi eserlerinde iyilik taşı aradık ve birbirinden heyecanlı maceralara atıldık. Elinizde tuttuğunuz 'Şakrak Macera Peşinde ' kitabında ise Sinop ilinde heyecan ve macera sizleri bekliyor. Kitabın içindeki şifreleri çözerek gizli şifreye ulaşabilir ve 3D Şakrak animasyon hologram videosunu indirebilirsiniz. Haydi acele et!.. Görevini tamamlayanları sürprizler bekliyor! Size güveniyorum ve sizi çok SEVİYORUM!"

BİRDE FAALİYET KİTABI VAR
Şakrak’ın bir de  faaliyet kitabı var! Şakrak, 3 ve 7 yaş arası çocuklara faaliyet kitabıyla da eğitici ve eğlenceli aktiviteler sunarak kişisel gelişimlerine destek oluyor.  ŞAKRAK Gizli Görev Faaliyet Kitabı; Milli Eğitim  Bakanlığı'nın okulöncesi müfredatına uygun amaç ve kazanımlar öngörülerek, 3-7 yaş arası çocuklarımızın psikomotor, sosyal, duygusal, bilişsel ve dil gelişim süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanmıştır. Ayrıca çoklu zeka kuramına uygun çeşitlilikte de planlanmıştır. Anaokulu öğretmenleri ŞAKRAK Gizli Görev Faaliyet Kitabının zengin içerikli etkinliklerinden faydalanarak çocuklara görev ve sorumluluk duygusunu kazandırabilirler. Anne-babalar da çocuklarının gelişim ve eğitimlerine olumlu katkılar sunarken zaman geçirebilirler. 
 
ŞAKRAK BİLMECELERİ ESKİ GÜNLERİ GERİ GETİRİYOR
Çocuklarımızın görsel, algısal gelişimlerine destek olacak, neden-sonuç ilişkisi kurmayı geliştirecek, birbirinden ilginç ve heyecanlı Şakrak Bilmece Kitabı. Büyük küçük herkesin hoşça vakit geçirmek için seçtiği en iyi iletişim dillerinden biri 'bilmece sormak' tır.  Eski günlerde olduğu gibi 'bilmecelerimizle sohbet etmeye var mısınız?' İyi eğlenceler. 



 
Editör: Vitrin Haber