Sinop Hükümet Meydanı’nda toplanan Sinoplular, Atatürk Caddesi’nden sahildeki Sabahattin Ali Parkı’na yürüdü. Sinop Belediye Konservatuvarı bando ekibinin eşlik ettiği korteje birçok çocuk da aileleriyle birlikte katıldı.

Vali Özarslan köy ziyaretlerine devam ediyor Vali Özarslan köy ziyaretlerine devam ediyor

Sabahattin Ali Parkı’nda kurulan sahnede Telvin Sanat Akademi’nin dans gösterileriyle eğlenen çocuklar, hayat boyu unutamayacakları anılar kazandı. Etkinlik öğrenciler tarafından sahnelenen gösterilerle devam etti. Sahneden halka seslenen Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak duygularını şu sözlerle ifade etti; “Küçük hanımlar, küçük beyefendiler, hayatı bayram eden anneler, babalar. Dünyada ilk kez bu bayramı çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarına, gençliğine selam olsun. Bugün Sabahattin Ali Parkı’nı dolduran binlerce aileye selam olsun.

104 yıl önce yakılan meşale sizlerin ellerinizde, sizlerin omuzlarınızda devam ediyor. Kuşaktan kuşağa devam edecek. Böyle pırıl pırıl gençleri yetiştirip bu millete armağan ettiğiniz için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili hanımefendiler, beyefendiler. Bu bayram sizin. Bu bayramı size armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Onun açtığı yolda, onun kurtuluş ilkelerine ve devrimlerine sahip çıkacağınıza olan inancımla 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyorum. Kutlu olsun, uğurlu olsun. Bu bayramı bize emanet edenlere selam olsun.”

Muhabir: Merve Yerli