Ensar Vakfı Sinop Şubesi ile Sinop Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü ortak projesi olan Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı okul öncesi çocuk gelişimi ve eğitimi kursu Sinop’ta açıldı. 

Sinop Halk Eğitim Müdürlüğü ve ASO tarafından 380 saat süreli olan kursun ilki 40 kişilik kontenjan ile Ensar Vakfı Sinop Şubesinde başladı. Kursun, Ensar Vakfı Sinop Şubesi tarafından ilerleyen günlerde talebe göre yeniden açılacağı bildirildi. Kursa katılmak isteyen kursiyerler Ensar Vakfı Sinop Şubesinden ve Halk Eğitim Merkezinden bilgi alabilecek. 

Okul öncesi çocuk gelişimi ve eğitimi kursu hakkında bilgi veren Kurs Eğitmeni Sebla Özberk; 4 Şubat’ta başlayan ilk kurs 23 Mayıs’a kadar devam edecek ve kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikalarının verileceğini söyledi. Özberk; “Toplam 380 saat olan kurs süresi günde 5 saat olarak veriliyor ve 23 Mayısta sona erecek. Kurs sonunda yapılacak olan sınavda başarı gösterecek olan kursiyerlere belgeleri teslim edilecek. Kursiyerler ayda iki kez belirlenen anaokulunda çocuklara uygulamalı olarak gösterim yapıyor” dedi. 

Yaklaşık 4 yıl önce Sinop’ta Kamu yararına hizmet vermeye başlayan Ensar Vakfının sosyal sorumluluklarını yerine getirme adına halka hizmet kurslarından birini daha eklediğini belirten Ensar Vakfı Sinop Şubesi Başkanı Muhammet Başoğlu, bu ve benzer kursların artarak devam edeceğini söyledi. 

Başoğlu; “Yaklaşık olarak hedefimizde 15 kişilik bir kurs vardı. Ama beklediğimizden çok fazla ilgi ve talep olduğunu gördük. 37 müracaat ile kursumuz açıldı. Hafta içi 5 gün üzerinden devam eden kurslarımızda çocuk eğitimi yetiştirilmesi konusunda elimizden geldiğinde katkı sağlamayı düşünüyoruz. Halk Eğitim Merkezi tarafından desteklenen kurslarımıza yenilerini ekleyerek sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 
Kurslara katılmak isteyenlerin Halk Eğitim Merkezinden başvurularını gerçekleştireceğini belirten Başoğlu; “Ensar Vakfına da geldiklerinde bizde kendilerine gerekli yardımlarda bulunuruz. Hem gerekli olan evraklar noktasında hem de kursa nasıl başvuru yapacakları noktasında. Kurs sonunda başarı olan kursiyerlere belgeleri verilecek. Verilecek olan belgeler İŞKUR üzerinden geçerliliği olan resmi statüsü olan kurs belgeleridir. Onların ihtiyaçlarını karşılayacak, başvurularda kullanacak belgeleri olacak” dedi. 
 

Editör: Vitrin Haber