Samsun Saathane Meydanı'nda düzenlenen açık hava mitingi ile AK Parti'den İlkadım Belediye Başkan aday adayı olduğunu kamuoyuna duyuran Yahya Çınkıl'ı çok sayıda vatandaş destek verdi. 

Başvuru öncesi İlkadımlılara seslenen Çınkıl, "Gerek bizzat gelip bizleri onurlandıran, gerek telefonla, gerekse değişik vesilelerle bir araya geldiğimiz sivil toplum kuruluşu başkanlarımız, siyasi önderlerimiz, Muhtarlarımız, kanaat önderlerimiz, toplumun her kesiminden iş insanından işçisine, memurundan seyyar satıcısına bir çok gönül dostumuz, Ankara’dan – Samsun’dan birlikte yol yürüdüğümüz kardeşlerimiz bizlere aday adayı olmamız noktasında telkin, teşvik ve talepte bulunuyorlardı. Bizler de toplumuzun her kesiminden yükselen bu sese ses vermek ve bu teveccühe duyduğumuz saygıdan dolayı, Niyet hayr akıbet hayr düsturuyla yola çıkmaya karar verdik.

Teşkilatçılığımız gereği, ilk olarak il başkanımızı, ilçe başkanımızı, büyükşehir belediye başkanımızı ziyaret ettik. Ankara’da temaslarımız, görüşmelerimiz oldu. En nihayetinde az önce AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığımızda Rabbimizin ayaklarımızı sabit kılması duasını dilimizden düşürmeden, aday adaylığı başvurumuzu gerçekleştirdik.

SİNOP'TA BAŞARIYLA GÖREV YAPTIK
Sinop’ta, bir ildeki bürokratik en yüksek vazifelerden olan İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevimizi sizleri mahcup etmeyecek şekilde, alnımızın akıyla, başarıyla gerçekleştirdik. Bu görevimizi icra ederken adeta bir il belediye başkanı gibi eğitimden sağlığa, alt yapıdan üst yapıya, yaşam alanlarından, kültürel sosyal etkinliklere kadar şehir merkezlerinden kırsala varıncaya kadar bir çok alanda çok büyük hizmetler ortaya koyduk. Bununla birlikte sel afetlerinde, kriz zamanlarında milletimizin umudu olacak çalışmaları gerçekleştirdik.

Bu hizmetlerimizle birlikte birçok sivil toplum kuruluşunda görevler yaptık. Binlerce kardeşimizin gönlüne dokunduk. Binlerce kardeşimize umut olacak işler başardık. Binlerce kardeşimizin hayır duasını alacak çalışmalar ortaya koyduk. Elhamdülillah. Gerek sivil toplum kuruluşu çalışmalarımızda, gerek bürokatik alandaki çalışmalarımızda gerekse yerel yönetimlerdeki çalışmalarımızda insanların gönlüne girmeyi, insan biriktirmeyi başardığımızı görüyorum.

Bugün burada bu alanda kadim dostlar görüyorum, Partimizin geçmişinden bugününe büyük emekleri olan çok özel büyükler görüyorum. Teşkilat mensubu kardeşlerimizi görüyorum. Kanaat önderlerimizi, hocalarımızı görüyorum. Sivil toplum kuruluşu başkanlarımızı, muhtarlarımızı görüyorum. Amirinden memuruna, işçisinden iş insanına, sanayicisinden seyyar satıcısına toplumumuzun birçok kesiminden kardeşlerimizi, dostlarımızı, samsun’umuzun güzide insanlarını görüyorum. İnanın beni çok mutlu ettiniz. Her kesimden her görüşten kardeşimizin olduğu bu alan, görmüş olduğunuz bu tablo, ilkadım ilçemizin fotoğrafıdır. 

Tereyağı satışında yeni dönem: En az %82 olacak Tereyağı satışında yeni dönem: En az %82 olacak

Bugün burada; hizmetlerle anılan bir ilkadım için bismillah diyoruz. Bugün burada; kutuplaşmanın bittiği, kucaklaşmanın başladığı, kardeşlik ikliminin tesis edildiği bir ilkadım için bismillah diyoruz" dedi.

Yahya Çınkıl daha sonra, başvuru evraklarını AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığına teslim etti. 

Editör: Furkan Alperen Demir