Metin Gürbüz’ün arkasında yürüyen Sinoplular tezahüratlarıyla destek mesajları verdi. Sinop Hamsi Yolu’nda geniş bir kalabalığın katılımıyla başlayan yürüyüş İskele Meydanı’nda son buldu. Burada kurulan sahnede konuşma yapan CHP Sinop İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya ve CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in ardından eşiyle el ele sahneye çıkan Metin Gürbüz, katılımcı ve demokratik bir belediye yönetimi için Sinoplulardan destek istedi. Halkın arasından bir vatandaşın çağrısıyla ceketini çıkarıp kollarını sıvayan Gürbüz, göreve hazır olduğu mesajını verdi.

CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Metin Gürbüz, sahnede yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Sevgili dostlar. Kıymetli hemşehrilerim. Hoş geldiniz. İyi ki geldiniz. Gelincik tarlasına çevirdiniz meydanı. Buradan muktedirlere öyle bir cevap verdiniz ki, sizlerin sayesinde yarın ne olduğunu tüm Türkiye’de anlayacaklar.

Cumhuriyet’imiz tam 100 yaşına. 2. yüzyılında başladı. Cumhuriyet Halk Partimiz de 100 yaşında. Atatürk’ün bize 2 büyük emaneti. Bu 2 büyük emaneti birlikte sonsuza dek yaşatmaya var mısınız?

İyi ki varsınız. Ama bir şey daha var. Kentimiz de 100 yaşında. Tam 100 yıl önce Sinop Kastamonu’dan ayrılarak il oldu. O da kutlu olsun. 31 Mart’ta oylarımızla onu da kutlayacağız.

Amacımız sizlerden aldığımız yetkiyi katılımcı bir şekilde, en demokratik yoldan sizlere ulaştırmak. Sizlerin yetkisiyle şehremini olmak.”

Editör: Ümit Can Gökçen