CHP Sinop İl Başkanı Avukat Aykut Cem Yalçınkaya, "Ayancık'ımızda 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimler neticesinde 5 yıl daha Sosyal Demokrat Belediyecilik var olacak. İlçe Örgütümüz, İl Örgütümüz ve Ayancık Kamuoyunun konsensusu neticesinde Parti Meclisimizin 21.12.2023 tarihli kararıyla Ayancık Belediyde Başkanımız Sn. Hayrettin Kaya partimizin Ayancık Belediye Başkan adayı olmuştur.
Hayrettin Kaya ve Seyhan Sabri Sarisoy başkanlarımızın liderliğinde Ayancık İlçemizde bir kez daha partimizin bayrağını dalgalandıracağız" dedi.

Hayrettin Kaya kimdir?

1969 yılında Ayancık’ta doğdu.İlkokul,ortaokul ve liseyi Ayancık’ta tamamladı. Açıköğretim Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler ve Belediyecilik alanında önlisansını,sonrasında İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Lisansını tamamladı.

KPSS başvuruları başladı KPSS başvuruları başladı

1991 yılında Ayancık Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı.

1999 yılında Mali Hizmetler Müdürü olarak atandı ve halen bu görevi sürdürmekte iken 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkan adayı olmak için görevinden istifa etti.Bu arada Ayancık Belediyespor Kulübü Derneği Başkanlığı,Ayancık Türk Hava Kurumu Şube Başkanlığı yaptı.İhtiyaç sahiplerine yardım ve destek olabilmek adına Ayancık Çayiçi Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurarak başkanlığını yaptı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanı seçildi. Kaya, evli ve iki çocuk babası.

Editör: Merve Yerli