CHP'li kadınlar Sinop'ta oturma eylemi yaptı. Eyleme CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'de destek verdi.

CHP Sinop Kadın Kolları tarafından Mersin'de evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan anısına oturma eylemi gerçekleştirildi. 

Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte kadınlar, bir saat oturma eylemi yaparak çeşitli sloganlar attı. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kadına şiddetin Türk toplumunun kanayan yarası olduğunu söyledi. 

Özgecan Aslan'ın canice katledilmesinin ardından kadına şiddetin önlenmesine yönelik Mecliste bazı adımlar atıldığını anlatan Karadeniz, şöyle konuştu:

"Bir kadın cinayeti işleniyor ve sadece mini etek giydi diye sanığın cezasında indirime gidiliyor. Böyle saçma bir düzen olmamalı. Türk kadınının tarih boyunca ülkesi ve milleti için ne kadar özverilerde bulunduğu herkes tarafından biliniyor ama maalesef dünyada olmadığı kadar ülkemizde kadın cinayetleri yaşanıyor. Hatta evinde darp edilen ve bunu gündeme getiremeyen çevremizde binlerce kadın var. Yani bunların artık ülkemizde olmaması için bir an önce gerekli adımlar atılmalı." 

Karadeniz, CHP olarak Meclise kadına şiddetin önlenmesine yönelik çok sayıda teklif verdiklerini ancak bunların yasalaşmadığını ifade etti..

AA
 
Editör: Vitrin Haber