Geleceğin bilim insanları çalışmalarını sergiliyor Geleceğin bilim insanları çalışmalarını sergiliyor

Sinop CHP İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, yaşam alanlarında taş ocağı madeni kurulmasını istemeyen köylülerin yanında olduklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu; “Sinop’un Erfelek ilçesine bağlı Çatak Çayı sınırlarında yapılması planlanan taş ocağı madeni, Sinop İl Genel Meclisinin Mayıs ayında yapılacak oturumda gündeme gelecek. Bölge halkı ve muhtarlarımız bu maden ocağının yapımını istemiyorlar.

İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman nezdinde 22 İl Genel Meclisi üyesine, AKP İl Başkanı Uğur Giresun'a, MHP İl Başkanı Hikmet Çınar'a ve YRP İl Başkanı Aydın Demir'e köyde yaşayan vatandaşlarımızın huzurunu kaçıracak, doğa harikası ormanlarımızın içinde dinamit patlatacak, milli servet harcanan grup yollarını tahrip edecek ve doğada yaşayan canlıları yok edecek bu girişime HAYIR deme çağrısında bulunuyorum.

Bir şirket para kazanacak diye Sinop'un en yeşil alanlarının tam ortasında, 2500 vatandaşımızı riske eden ve Sinop ile Erfelek içme suyunu dahi tehdit eden bu projeye karşı tüm halkımızı tepki göstermeye davet ediyorum.

Felaketler birtakım ihmaller, hatalar bir araya gelirse olur. Bu hatalar önlenebilir durumdayken gelin bu yanlışa DUR diyelim.”

Muhabir: Merve Yerli