CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, yaptığı basın açıklamasında emeklilerin ekonomik sorunlarını dile getirdi. Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz ve CHP Sinop İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya'nın da izleyici olarak katıldığı basın açıklamasında, derinleşen ekonomik krizden en çok emeklilerin etkilendiğini vurgulayan Bayrak, tüm Sinopluları 26 Mayıs 2024, Pazar günü saat 14.00'te Ankara'da yapılacak Büyük Emekli Mitingine davet etti. Bayrak, katılmak isteyenlerin ilçe başkanlıklarına müracaat edebileceğini ve ücretsiz ulaşım sağlanacağını bildirdi.

Emeklilerin problemlerini dile getiren CHP Sinop İlçe Başkanı Samet Bayrak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Derinleşen ekonomik krizin faturasını emekliye, emekçiye, işçiye, memura, ücretliye, esnafa, öğrenciye yani topyekûn vatandaşlarımıza ödetmeye niyetlenen iktidarın çözüm değil kriz üreten siyasetine dur demek için alanlardayız.

"Emekliler sosyal ölüme terk edilmiştir"

Derin bir hayat pahalılığıyla baş başa bırakılan emekliler bugün olağanüstü yoksulluğun pençesindeler. Gelirinin tümünü harcadıkları halde asgari gıda-enerji-barınma-sağlık-tüketim gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan emekli yurttaşlarımız bu manada sosyal ölüme terk edilmiştir!

Sinop’ta plajlar ücretsiz olarak halkın erişimine açıldı Sinop’ta plajlar ücretsiz olarak halkın erişimine açıldı

Onurlu yaşam hakça bölüşüm için tüm emeklilerimizi ve yarının emeklisi olacak tüm emekçileri 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara’da Tandoğan meydanına bekliyoruz."

Muhabir: Merve Yerli