Sinop'ta CHP üyeleri belediye başkan adayını belirlemek için sandık başına gitti.Yapılan ön seçimlerde oy kullanan 1421 partiliden 638'nin desteğini alan Metin Gürbüz, CHP'nin 31 Mart Yerel Seçimlerindeki Sinop Belediye Başkan Adayı olarak sandıktan çıktı.

Sonucun açıklanması ardından salonda büyük bir coşku yaşandı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gürbüz birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Parti Programında yer alan politikaları uygulayacağız
Metin Gürbüz açıklamasında; "Cumhuriyet Halk partisi 100 yıllık bir aile. Devrimleri yapan bir parti ve biz onların emanetçileriyiz. Partimize ve kentimize hayırlı olsun. Biliyorsunuz iki gündür şehitlerimiz var. Milletimizin başı sağ olsun. Acılı ve kederli günlerden geçiyoruz. Çok yüksek volümlü kutlama ve tebrik yapmayalım. Böyle zor bir günde daha meteni ölçüler içerisinde hareket ediyoruz. 

İnsanlara dokunduğumuz için kazandık
Biz Cumhuriyet Halk Partisinin parti programında yer alan politikaları uygulayacağız. Toplumun yanında ve onun talepleri doğrultusunda katılımcı bir anlayışla politikalarımızı yapacağız. 3 ayda bir halkımızla toplantı yapacağız. Ne yaptığımızın, ne yapmadığımızın hesabını vereceğiz. Bunu samimiyetle söylüyorum. İnsanlara dokunduğumuz için biz son bir yılda kazandık. Yani dezavantajlı olmamıza rağmen teveccüh gösterdiler. Bir çok yurttaşımızın isyanının sesi olduk ve başardık. Bundan sonra da kentimiz için hizmet etmeye talibiz" diye konuştu.

Toplam 1426 kişinin oy kullandığı ön seçimlerde geçerli oy sayısı 1421 olurken, seçimlerde Kadir Yavuz 13, Erdinç Şimek 35, Hasan Dalkıran 46, Şevket Terkan 76, Tunay Topal 177, Bülent Oktay 440 ve Metin Gürbüz 632 oy aldı.

Sinop 1 Mayıs’ı coşkuyla kutladı Sinop 1 Mayıs’ı coşkuyla kutladı

Metin Gürbüz kimdir?
26 Haziran 1967 tarihinde Sinop’ta doğdu. Sinop’ta ikamet eden esnaf bir ailenin çocuğu olan Metin Gürbüz, ilk, orta ve lise tahsilini Sinop’ta, yüksek öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı. 

Sinop DSİ 74. Şube Müdürlüğü’nde 32 yıllık kamu hizmetinin 25 yılını idareci/amir olarak çalıştı. Sinop İli ve İlçelerimizde, Taşkın Koruma Tesisleri, Toplu Çalışma Projeleri, Ulaşım Yolları, İçme Suyu isale hattı projelerinde kontrollük ve inşaat çalışmalarının her safhasında görevler aldı. Sel, Orman yangını ve heyelan gibi doğal afetlerle mücadelede aktif görevler üstlendi. 31 Mart 2024 Yerel Yönetimler Seçimlerine CHP Sinop Belediye Başkan Aday Adayı olarak katılmak için kamu görevimden istifa ederek ayrıldı ve 27 Kasım 2023 tarihinde CHP Sinop Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaat etti. Metin Gürbüz evli ve iki çocuk babası.  

Editör: Furkan Alperen Demir