Ben 1966 yılında devlet memuru olarak Sinop Vilayet matbaasında göreve başladım. Çalıştığım kurumda matbaacılık işleriyle birlikte birde Sinop isimli haftalık gazete çıkıyordu. Matbaada bulunanlar haliyle resmi kurumlara ait matbuat işlerinin basımı ile birlikte haftalık yayınlanan gazete çalışmalarını da yürütüyorlardı. Bende bu kurumda işe başladığım 1966 yılından beri basın mesleğinin içinde yer almış oldum.

İnsan bu sektöre uzun yıllar emek verince ister istemez karşısına ilginç olaylar çıkıyor. Ben bu konuda beni çok duygulandıran bir anımı siz okuyucularımla paylaşmak istiyorum.

Yıl olarak tam hatırlamıyorum. Ancak 2006-2007 li yıllar olabilir. Sinop CHP İl Başkanlığının kongresi yapılıyor. Yer Halk Eğitimi Salonu. İl kongresi olduğu için İl, İlçe ve köylerden gelen delege ve üyelerle salon balkon dahil tamamen dolmuş durumda.

Kongre salonunda hazırlanan basın masasında yalnızca ben bulunuyordum. . O yıllarda basın mensubu arkadaşlarımın da Sinop’taki sayıları azdı. Olanların başka işleri nedeniyle bu toplantıya benden başka basın mensubu katılamamıştı.

Her neyse toplantı başladı. Gündemde bulunan bazı maddelerin görüşülmesinden sonra Kürsüye Sinop Milletvekili Engin Altay geldi. Altay; toplantıda bulunanlara hitaben güzel bir konuşma yaparken, bir ara konuşmasını kesip salonda bulunanlara şu şekilde seslendi; “Arkadaşlar; Karşınızda basın masasında bulunan Mustafa Genç kardeşim bizim bütün toplantılarımızda, gerçekleştirdiğimiz tüm etkinliklerimizde hep yerini alıyor. Bu yaşında bizleri bire bir takip etmesini ben takdirle karşılıyorum. Bu nedenle de sizlerden bu kardeşimi alkışlamanızı istiyorum” dedi. Sinop Milletvekili Engin Altay’ın bu açıklamasından sonra salonda bulunan delege ve üyeler beni dakikalarca alkışladılar. Bu olay beni çok etkiledi. Beni alkışlayan herkese yerimden teşekkür edip, tüm basın mensupları adına kendilerine şükranlarımı sundum.

Ben Sinop’u ve Sinop’luyu çok seviyorum. Faal Gazetecilik yaptığım zaman içinde bana ulaşan bütün etkinliklere katılmaya gayret gösterdim. Sinop’u basın yoluyla dışarıya tanıtmak için elimden ne gelirse her zaman yapmaya çalışıyorum. Bu il tanıtılmaya ve hizmet üretilmesine muhtaç bir yerdir. . Bu konuda ne kadar emek verilirse karşılığını da o nispette alırız. Benim bu konuda inandığım bir kıstası da burada açıklamak istiyorum. Sinop’ta hizmet üretmek seçilmişlerin görevi olduğu kadar, atanmış kişilerinde görevi olmalıdır. Ben her zaman inanmışımdır; Çalışkan atanmış bir İdareci, isterse bu ile çok önemli hizmetler verir düşüncesindeyim. Bu nedenle de atanmış kamu kuruluş temsilcilerinin, yeni yeni projelerle görevlerini sürdürmelerini istiyorum.