Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, denizden çıkartılan çöpleri yerinde inceleyerek, “Amaç temizlik değil, insanların kendisine gelmesini sağlamak” dedi.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü’nün organize ettiği “Mutlu Şehir İçin Temiz Deniz” adı altında düzenlenen kampanyada denizin dibinden gün yüzüne çıkartılan çöpler gözler önüne serildi. Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdür Yusuf Biner, Müze Müdürü Fuat Dereli denizden çıkartılan çöpleri yerinde inceledi. 
Konu ile ilgili açıklama yapan Vali Çetinkaya, “Karadeniz, özellikle Sinop temiz denizi ile ünlü bir yer. Yüzmeyi tercih edenler açısından da cazibe noktası. Gerçekten de zaman zaman biz de giriyoruz, harika bir denizi var. Ama buralar vatandaşın çok sık kullandığı yerler. Özellikle amatör balıkçılarımız olta atıyor ya da Sinop’a gelen bir milyon ziyaretçinin hepsinin tur attığı bir alan. Demek ki her ne kadar burada çöp atma imkanlarımız olsa da vatandaş dalgınlığa gelerek denize çöp atabiliyor. Hiç kimsenin böyle bir şeyi kasıtlı yaptığını düşünmüyorum. Kimsenin 450 yılda kaybolacağını bilerek denize bira şişesi atacağını düşünmüyorum, dalgınlığına geliyor her halde” ifadelerini kullandı. 
“Bu tür kalıntılar dipte birikmişti, deniz polisimize bağlı balık adamlar böyle bir proje geliştirildi” diyen Vali Çetinkaya şöyle konuştu: “Proje Emniyet Müdürlüğümüzün ama ortakları da var. Sinop Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Belediyemiz de var. El birliği içerisinde üç beş günde olsa bir temizlik yapıldı. Burada ki amaç, denizdeki bütün bu kalıntıları temizlemek değil, asıl amaç sergilemekteki. Denize bunlar atılabiliyor, atan kişi bile attığı çöpün denizden çıkartıldığında ‘ben ne yapmışım’ diyebiliyor, asıl amaç bu. Gerçekten aşağıda çok fazla miktarda kalıntı var. Hepsini temizlemek değil ama insanlarımızın kendine gelmesini sağlamak. Yani bunların denize nasıl atıldığı konusunda kendisini sorgulamasını sağlamak.”

Vali Çetinkaya, açıktan alkol tüketimi konusunda gerekli denetimlerin yapıldığını sözlerine ekledi. 

Editör: Vitrin Haber