Çeşitli sivil toplum kuruluşları ile bazı siyasi partilerin de destek verdiği miting öncesi Kaleyazısı mevkisinde toplanan eylemciler daha sonra Tersane mevkisini istikametinden Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü.

Meydan girişinde oluşturulan polis noktalarından üst aramasından geçirilen eylemciler slogan ve alkışlarla meydana girdi. Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde uzun süre halay çeken eylemciler sık sık hükümeti ve hükümetin enerji politikasını protesto etti. Tertip Komitesi Başkanı Erkan Kabal'ın açılış konuşmasıyla başlayan mitingde; sırasıyla ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, TKP Genel Merkez Komitesi Üyesi Zehra Güner, Halkların Demokratik Kongresi adına Sevil Topaloğlu, CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Barış Karadeniz, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) adına Metin Telatar, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul birer konuşma yaptı. 
 
Yapılan konuşmalar ardından miting çekilen halaylarla son buldu. Mitingde Ankara, Çorum ve Kastamonu'dan gelen takviye polisler de dahil olmak üzere yaklaşık 400 polis görev aldı.

Bu arada eyleme BDP'li milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in davet edilmek istendiği, son anda tertip komitesi tarafından kararda değişiklik yapıldığı öğrenildi.

 
Editör: Vitrin Haber