Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü ile Boyabat Türk Telekom Fen Lisesince yürütülen "Fotokapanla Boyabat Faunası" Projesi kapsamında yaban hayvanlarının görüntülenmesi için kentin çeşitli bölgelerine fotokapanlar konuldu.

Okul toplantı salonunda düzenlenen proje tanıtım toplantısında basınla paylaşılan görüntülerde, fotokapanlara yaban kedisi, alakarga, vaşak, porsuk, kızıl geyik, tilki, kurt, karaca, tepeli baştankara, yaban domuzu ve tavşanın görüntülerinin yansıdığı görüldü. 
DKMP 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, burada yaptığı konuşmada, son yıllarda görüntülenen hayvan sayısında artış yaşandığını söyledi. 

Yaban hayvanlarının sayılarındaki artışın kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Başyiğit, "Proje kapsamında 4 aylık çalışma yapıldı. Yaban hayvanlarının etüt envanterini yapıyoruz. Korunması gereken türleri belirliyoruz. Avcılık faaliyetlerinin düzenlenmesinde, korunmasında yer alıyoruz ama maalesef avcılarımızda olumsuz, uygunsuz bir avcılık anlayışı var. Bunu kırmaya çalışıyoruz, eğitimler yapıyoruz. Avcılarımızın da bilinçli ve sorumlu davranmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Başyiğit, koruma altındaki hayvanların avlanması durumunda cezalarının çok yüksek olduğunu sözlerine ekledi. 

Editör: Vitrin Haber