İl Müdürü Erol Saraçoğulları konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Sinop İlinde tarım gıda ve hayvancılık alanında kamu hizmetlerini yönetme misyonunu üstlenmiş olan Kurumumuz için, kalite yönetim sistemlerini referans alan  hizmet anlayışı bulunmasının çok önemli olduğunu gözlemledik. Kurumsal hedeflerimize ulaşmak amaçlı olarak ciddi bir altyapı süreci olacak böyle bir çalışmayı gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.Sadece bu tarz çalışmalar değil bir çok çalışma ile kurumumuzun fiziki altyapısını geliştiriken yönetim kalitemizin gelişmesi içinde ciddi çabalar sarfediyoruz. 

Kurumsal altyapımızın güçlendirilmesi için sadece genel bütçe kaynakları değil çeşitli projelerler de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızdan birisi olan bölgesel kalkınma ajansımız  kaynaklı  gerçekleştirdiğimiz Kurumsal Mükemmellik Odaklı Kalite Yönetimi Eğitimi projesi ile kurumumuza ciddi bir eğitim altyapısı gerçekleştirdik. Bu altyapı eğitimlerin sonucunda da  ISO-9001 Belgelendirme sürecini başlattık. Verilen eğitimler ve yapılan gerçekleşmeler sonucunda 5 gün süren 3 alanda yapılan eğitimler sonucu eğitime katılan 90 personelimiz sertifikalandırıldı.

Alınan eğitimler ve yapılan çalışmalar çerçevesinde kurumumuzda hızlı bir dönüşüm süreci başlatılmış olup bu süreç kurumumuzun akredite bir sertifikalandırma kuruluşu tarafından denetlenmesiyle devam etmiş ve 07.02.2013 tarihinde ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sertifikası’nın Kurumumuza kazandırılmasıyla sonuçlandırılmıştır.

Müdürlüğümüz, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sertifikası’nın alınmasının, Kalite Yönetim Sistemlerine enregrasyon konusunda bir son değil, bir aşama olduğunun bilincindedir. 

Çalışanlarımızın tüm dünyada kabul edilerek referans alınan ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi uygulamalarını içselleştirmesi, bununla birlikte İl Müdürlüğümüzün iş ve işlemlerinde kalite standartlarının yerleştirilmesi hususunda yapılan planlı çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Bu kalite yönetim çalışmasının kurumumuza yapacağı katkıların ciddi olacağını süreç içinde görülecektir. ” dedi.

Editör: Vitrin Haber