Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, kent merkezinde park ve bahçelerde yeşil alan ve çimlendirme çalışmaları yapılan yerlerde yere atılan çekirdek kabuklarının görüntü kirliliği oluşturduğunu söyledi.

Ergül yaptığı açıklamada, çevreye duyarlı vatandaşlardan çekirdek kabuklarının yerlere atılmasıyla ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını hatta kendisinin de buna şahit olduğunu belirtti.
Ergül, "Maalesef duyarsız  bazı vatandaşlarımızın yolda yürürken dahi kabuklu yemişlerin kabuklarını yerlere atarak çevreyi kirlettiklerini görüyoruz. Atılan kabuklar görsel çevre kirliliği oluşturduğu gibi çimlere ve yeşillendirme alanlarına da zarar veriyor. Kabuklu yemişlerde tuz oranı oldukça fazla. Tuz, suyu gördüğünde toprağa karışıyor ve çimlerin, çeşitli bitkilerin hatta ağaçların kurumasına da yol açıyor" dedi.
Sinop'un bir turizm kenti olduğunu belirten Ergül, şöyle devam etti:
"Bazı insanımız çevre kirliliği konusunda gereken hassasiyeti göstermiyor. Kentin gezi yerlerinde, parklarda  ve sahil kenarında gezerken veya otururken eğlencelik diye tabir edilen çekirdeklerin kabuklarının yerlere atılmasına kesinlikle karşıyım. Ben yasakları sevmiyorum ve yasaklarla bir noktaya geleceğimizi de düşünmüyorum. Çekirdekler yenirken kabukları yerlere atılıyor. Oysa hemen yanında çöp bidonu var. Bazen gezerken bu konuya şahit oluyorum ve kişileri ikaz etmek zorunda kalıyorum. Ben hemşehrilerimizin hepsini birer belediye başkanı olarak görüyorum. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımız bu tür durumlara meydan vermemek kaydıyla uyarılar yapabilirler. Bu durum Sinop'ta görüntü kirliliğinden başka bir şey değil. Çevrenin temiz tutulması konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını bekliyorum."

AA

Editör: Vitrin Haber