Sinop Nükleer Santral Projesi Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu iptali için açılan davayla ilgili, 28 Mart’ta Samsun 3. İdare Mahkemesinde duruşma yapılacak. Sinop Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyelerinin de katılacağı duruşmada Belediye Başkanı Barış Ayhan'da çevrecilere katılımıyla destek verecek. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Barış Ayhan, "Pazartesi günü bir Samsun seyahatımız var. Bu seyahat bizim için, bu kent için, bu kentte yaşayan çocuklar için çok önemli. Samsun'a bir duruşmaya gidiyoruz. Nükleer santralle ilgili bir ÇED toplantısı yapılarak bir ÇED raporu çıkmıştı. O ÇED ile ilgili bir duruşmamız var. Nükleer santrale karşı benim kişisel duruşum bir çok Sinoplu gibi belediye başkanı adayı olmadan önce de gençliğimizde neyse halen aynı. Biz bu kente nükleer santral istemiyoruz. Biz sadece bu kente değil dünyanın hiçbir yerinde nükleer santral istemiyoruz. Kendi çocuklarımız için istemediğimiz bir geleceği bu dünyanın başka çocukları için de istememiz mümkün değil zaten.

Ama en azından biz kendi kentimiz için bu mücadeleyi verebiliriz diyoruz. Onun için Pazartesi günü sabah erken saatlerde kalabalık bir grup ile Sinop'un sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de olduğu kalabalık bir heyet ile Samsun'a gideceğiz. Samsun'da bir ÇED duruşmasına gireceğiz. ÇED raporunu iptal ettirmek için hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Görüyorsunuz hemen kuzeyimizde çok yakınımızda bir savaş var. Rusya savaşta ilk bombaları yine nükleer santrallerin olduğu bölgelere attı. Bizim için çok büyük bir tehlike, o ülkenin halkları ve dünya halkları için çok büyük bir tehlike. biz artık dünyanın silahsızlanmasını istiyoruz, biz artık dünyanın nükleer santrallerden ve nükleer enerjiden uzaklaşmasını istiyoruz. Bunun içinde kendi ölçeğimizde Sinop için mücadelemize devam ediyoruz, bu mücadelemizin bir ayağı olarak ta Pazartesi günü mahkemede Sinop'un, Sinop'un haklarını savunmak için orada söz alacağız ve Sinop halkını orada savunacağız" dedi.

Editör: Vitrin Haber