Sinop'ta iki gündür aralıklarla devam eden sağanak, Dikmen ve Durağan ilçelerinde su baskınına ve heyelana neden oldu.

Alınan bilgiye göre, Dikmen ilçesinde yağış sonrası Güzelçe Çay'ının debisinin yükselmesi nedeniyle Dikmen-Güzelceçay karayolunun bir bölümü tedbir amacıyla ekipler tarafından trafiğe kapatıldı. Kanlıçay mevkisinde çay kenarında bulunan bazı fabrikalar taşma riskine karşın boşaltılırken, bazı ev ve tarım arazilerini su bastı.

Sarımsak, Çağlayan, Pirahmet, Çakallı ve Yenikent Emir mahallelerini bir birine bağlayan grup yolunda ise yer yer çökmeler meydana geldi. 

Durağan ilçesinde de sağanak sebebiyle üç farklı noktada heyelan oluştu. Heyelanların ardından Gölalan-Olucak, Ortaköy- Çatak Mahallesi ve Gölalan-Kirencik Ova Mahallesi arasındaki yollar ulaşıma kapandı. Alpugan köyü Şehit Engin Şahin Yatılı Bölge Okulu'nun lojman ve hizmet binasını da su bastı. 

Sinop Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, su baskını ve heyelanların oluştuğu bölgelerde karayolları ve devlet su işleri ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. 

Yağışın Dikmen ve Durağan ilçelerinde etkili olduğu bildirilen açıklamada, "Ekiplerimiz su baskını ve heyelan olan bölgelerde çalışmalarına başlamıştır." ifadesi kullanıldı. 

Editör: Vitrin Haber