Erfelek ilçesi sınırları içerisinde yer alan, Eski Ayancık yolu üzerindeki ormanlık alanlar bazı vatandaşların bilinçsizce attığı çöplerle kirletildi. Özellikle doğada neredeyse bin yılda çözülebilen ve yok olan naylon çöplerle dolu ormanlık alan, kirletilmeye devam ediyor. Ayrıca atılan her nevi çöp, ağaçların ve bitkilerin havayla irtibatını keserek ve içlerinde bulundukları zehirli bileşimler nedeniyle kurumalarına neden oluyor.

Duyarlı vatandaşlar, bu tür atıkların ormanlık alanlara değil belirlenen çöp alanlarına atılması gerektiğini vurgulayarak konuyla ilgili hassasiyet istiyor.  

PLASTİK POŞETLER 1 MİLYON YIL DOĞAYI KİRLETİYOR
Bu arada ucuz olması nedeniyle birçok üründe kullanılan plastik madde, doğaya en fazla zarar veren atıkların başında geliyor. Plastik poşetlerin doğaya bırakılmasından en az bin yıl sonra bu ürünlerin tamamen çözülmesi gerçekleşiyor. Aynı şekilde plastik tabakların çözülmesi için 500 yıl, pet şişeler için 400 yıl, köpükten yapılan malzemeler 50 yıl, alüminyum kutular 200-300 yıl, atılabilir bebek bezi 500 yıl, cam şişe 1 milyon yıl gibi bir süre gerekiyor.

 
Editör: Vitrin Haber