Kent merkezi Karakum mevkisinde ölü yunuslar karaya vurdu. Vatandaşlar tarafından fark edilen yaklaşık ve biri yaklaşık 2 metre uzunluğunda, bir diğeri de henüz yavru olan 2 yunus balığında yara izleri olduğu gözlendi. Vücudundaki kesiklerin takıldığı ağlardan kurtulmak isterken oluştuğu tahmin edilirken, yürüyüş için Karakum sahil yolunu kullanan vatandaşlar kıyıya vuran ölü yunusu cep telefonu kameralarıyla görüntüledi. 
Vatandaşlar tarafından olayın yetkililere haber verilmesi ardından Sinop Belediyesi ekipleri, ölü yunusları bulunduğu yerden güçlükle çıkarttı. Ölü yunus yetkililerce sahilden alınarak araca yüklendi. 

İNTİHAR ETMİŞ OLABİLİRLER
Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, her yıl aynı aylarda yunusların sahile vurduğunu söyledi. Başkan Bayrak Açıklamasında, "Yunuslar denizlerde ağlara takılmış, birkaç gündür hava şartları sert olduğu için kendini sahile vurmuş ya da kendi aralarında kavga etmiş olabilir. O sebepten kara vurmuş olabilir. Bunlar denizlerde gördüğümüz intihar eylemi olabilir. Yunuslar eşlerini veya yavrularını kaybettiğinde böyle intihar eğilimlerinde bulunduğunu gerek biz gerek balıkçılar bu vakayı bilirler. Tahminimce böyle bir şey olmuş olabilir" dedi.

 
Editör: Vitrin Haber