Toprak haftası etkinlikleri kapsamında Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilköğretim çağındaki öğrencilerle birlikte çiçek dikimi gerçekleştirildi.

Ülke genelinde 11-17 Haziran tarihleri arasında kutlanan Toprak Haftası etkinlikleri kapsamında çocuklarda toprak bilinci ve sevgisi oluşması ve toprağın öneminin kavratılması amacıyla il genelinde okuyan ilköğretim çağındaki öğrencilerle birlikte çiçek dikimi gerçekleştirildi. Ayrıca hafta münasebetiyle, toprağın insan hayatındaki önemine vurgu yapmak ve toprağın bilinçli kullanımı konusuna dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Hafta kapsamında ilköğretim öğrencileri makamında ağırlayan Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezai Aydın, genç nesillere toprağın önemini anlatmayı amaçladıklarını söyledi. Çocuklara toprak haftası hakkında bilgiler veren Aydın; “1945 yılında yürürlüğe giren 4760 Sayılı Toprak Bayramı Kanunu'na göre her yıl 11-17 Haziran tarihleri arasında "Toprak Haftası" olarak kutlanmaktadır, bu kapsamda toprağın önemi ve kaybedilmesi halinde yaşanacak olumsuzluklar hakkında insanlarımız üzerinde farkındalık oluşturulmaya çalışılmaktadır” dedi. 
Toprak haftası etkinlikleri kapsamında Ziraat Mühendisleri tarafından yürütülen çalışma ile Sinop merkez pazaryerinde çiftçilerle bir araya gelinerek toprağın önemi ve çiftçilerin sorunları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
 
Editör: Vitrin Haber