Mersin Nükleer Karşıtı Platformu tarafından düzenlenen 'insan zinciri' eylemi, kalabalığın İnönü Bulvarı üzerindeki Balıkçı Barınağı'nda toplanmasıyla başladı. Renkli görüntülere sahne olan eyleme çevrecilerin yanı sıra CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer ile BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de katıldı.

Konuşmaların ardından kalabalık, el ele tutuşup insan zinciri oluşturarak Çamlıbel'deki Akkuyu NGS Bilgilendirme Ofisi önüne kadar yürüdü. Ofisin önünde insan zinciri oluşturan eylemciler, nükleer santrale karşı sloganlar attılar. Bilgilendirme ofisi önünde bir süre davul zurna eşliğinde halay çeken göstericilerden bir bölümü yolu trafiğe kapatmak isteyince gerginlik yaşandı. Grubu çembere alan sivil polis ekipleri ile eylemciler arasında yaşanan tartışma, daha sonra arbedeye dönüştü. Kısa süreli arbedenin ardından göstericiler, eylemlerine son vererek dağıldılar.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, bu direnişin sadece nükleer santrale karşı değil, emperyal güçlerin karşısında örgütlenen önemli bir direniş olduğunu belirterek, bu direnişin Sinop'a örnek olacağını söyledi. 

İHA
Editör: Vitrin Haber