Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, Akkuyu ve Sinop'ta kurulması planlanan nükleer santralleri yürüyüş yaparak protesto etti. 

Forum Mersin Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelen NKP üyeleri, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndan AK Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı binasına kadar slogan atarak yürüdü. Parti binası önünde barikat kuran çevik kuvvet polisi, grubun daha fazla yürümesine izin vermedi. Burada grup adına konuşan Mersin NKP Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan, en son teknolojinin uygulanmasına rağmen nükleer santrallerdeki kazaların önüne geçilemediğini savundu. Aslan, "Bizler, kaza riski çok yüksek olan ve radyasyon sızıntıları tüm teknolojik gelişmelere rağmen engellenemeyen nükleer santrallerin ülkemizde kurulmasına ve ülkemizde Soma gibi acıların bir daha yaşanmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Soma'da yaşananların asıl sorumlusunun Türkiye'de 1980 yılından sonra uygulanan özelleştirme ve taşeronlaştırma çalışmaları olduğunu iddia eden Aslan, "Soma madeninde yangını engelleyemeyen ve söndüremeyerek resmiyette 301 kişinin hayatına kıyan zihniyet, Akkuyu ve Sinop'ta kurmayı planladığı nükleer santrallerle ülkemizi radyasyon cehennemine dönüştüreceği kesindir. Yetkililer Soma faciasından ders alarak tüm dünyaya nükleer felaket yaşatmamak için ülkemizde planlanan tüm nükleer santral projelerine son vermelidir" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: Vitrin Haber