Sinop Nükleer Karşıtı Platform tarafından yapılan açıklamada, 6. Olağan Genel Kurulu Toplantısının düzenleneceği bildirildi.

6 Nisan Cumartesi saat 11.00’da Sinop Belediyesi Toplantı salonunda yapılacak olan genel kurula tüm Sinopluların davet edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Siyasi İktidar kanadında Sinop Nükleer Santralinin Kurulması yönünde ısrar devem ediyor.  02 07. 2018 tarihinde TBMM geçirilerek 09.07.2018 tarihinde Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 702 sayılı Nükleer Düzenleme Kurulunun Teşkilat ve Görevleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması hakkında KHK ile yapılan düzenleme ile TAEK’in yetkileri Nükleer Düzenleme Kurulu (NDK)’na devredilmiştir. Yine bu düzenlemeyle Nükleer Düzenleme Kurumu’nun yetki görev ve yetkileri alanındaki konularda, diğer yasal düzenlemeler ve idari yapıların üzerinde mutlak yetki tanındı. 4708 sayılı Yapı Denetimi Kanunu ve 3194 sayılı İmar Kanunu Nükleer sözkonusu olduğunda devre dışı bırakıldı. Aynı şekilde hazırlanacak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nun radyolojik etkilerle ilgili bölümlerin NDK tarafından belirleneceği düzenlenerek Çevre Kanunu ve ÇED Yönetmeliği alanına da müdahale edildi. 2547 sayılı YÖK Kanunu, 657 sayılı DMK, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun NDK’yı ilgilendiren bölümleri 702 sayılı KHK’ya tabi hale getirildi. Bu düzenlemeye itirazlarımız var.  
Sinop Nükleer Karşıtı Platform 6. Olağan Genel Kurulu Toplantısı 06 NİSAN 2019 Cumartesi günü saat 11: 00 de gerçekleştirilecektir.

Sinop Nükleer Karşıtı Platform 6. Olağan Genel Kurulu toplantısının geniş katılımlı, güçlü bir karşı duruş ve bu süreçten sonra izlenecek yöntemi belirleme platformu olarak kabul edip konuya duyarlı dostlarımızla belirlemeyi kararlaştırmıştır.
Tüm Nükleer Karşıtı dostlarımızı 06 NİSAN 2019 Cumartesi günü saat 11.00 de Sinop’ta bizimle dayanışmaya ve Genel Kurulumuzu desteklemeye davet ediyoruz.  
 

Editör: Vitrin Haber