Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Sinoplu kadınlar Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ile birlikte fidan dikti. 

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, '8 Mart Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında hemcinsleriyle fidan dikti. 

Sinop Orman İşletme Müdürlüğü öncülüğünde Bektaşağa Fidanlığı'nda gerçekleştirilen fidan dikimine Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ve kurumlarda çalışan çok sayıda kadın katıldı. 
12 bin 500 fidanın dikildiği hatıra ormanı etkinliğinde konuşan Vali Çetinkaya, "8 Mart Kadınlar Günü vesilesiyle bütün hafta boyunca düzenlediğimiz etkinlikler içerisinde bir parçaydı. Bu şekilde ağaç dikmek üretkenliğin bir göstergesi olarak kadınlarımıza yakışır. Bugünkü ağaçları bu sebeple kadınlar olarak diktik. Kadınlarımızın dünyada çok ağacı var bir tane de bu ormanda olsun. Kadınlarımızın ağacı diye bu fidanlıkta ağaç diktik. Orman İşletme Fidanlığımızı da ziyaret edeceğiz. Kadınlar çevre düzenlemeleri, etrafı güzelleştirme gibi konularda erkeklere göre biraz daha duyarlı. Orman İşletme Fidanlığımızda görsünler istedim. Hepsinin çalıştıkları kurumları var, yaşadıkları mekanları var, onları güzelleştirme anlamında da Orman İşletmemizin desteği olursa hep beraber bakacağız Orman İşletmedeki imkanlarımıza" dedi.

Fidan dikme etkinliğinin ardından Sinop Orman İşletme Müdürlüğü Bektaşağa Fidanlığı'nda öğle yemeği yendi. Yemeğin ardından Sinop Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan, katılımcı kadınlara gül fidanı, Vali Çetinkaya'ya ise çiçek buketi takdim etti.

İHA
 
Editör: Vitrin Haber