İlçe Müdürü M.Refik Kayadibi’nden alınan bilgiye göre; Meyvecilikte verimin yüksek olması, bakımın kolay olabilmesi ve yapılan ziraatın çiftçilerimize gelir getirici olabilmesi için meyve bahçelerinin kapama (tek çeşit) bahçe vasfında olması gerektiğini bildirdi.

İlçemizde 2009 yılından beri uygulanan "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında mevcut kapama meyve bahçelerinde % 100 den fazla artış sağlandığını belirten İlçe Müdürü Kayadibi, "İlçemizde 2009 yılından önce yok denecek miktarda kapama meyve bahçesi mevcut iken hâlihazırda çeşitli köylerde 205 çiftçimiz 657 dekar alanda meyve yetiştiriciliği yapmaya başladı. 2013 yılında yapılan çalışmaların meyvesi alınmaya başlanacak olup ürünler pazara inmeye başlayacaktır" dedi.

 "Çiftçilerin taleplerine ek olarak Müdürlüğümüzce İlçemizde 2 yıldır değişik meyve ve üzüm çeşitleri denemesi yapılmaktadır" diyen Refik Kayadibi, 2011 yılında İlçemizde 7 dekar alanda üzüm, 5 dekar alanda ceviz ve 1 dekar alanda tam bodur elma bahçeleri denemesi yaptıklarını ve 2 dönüm üzüm dışında denemelerin başarılı bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Yine 2012 yılında 10 dekar alanda 4 çeşit üzüm ve 1 dekar alanda nar denemesi için fidanları getirdiklerini ve yerlerini hazırlayarak bu çeşitlerinde İlçemiz şartlarında olup olmayacağını deneyeceklerini ve meyveciliği İlçemizde yaygınlaştırma çalıştıracaklarını dikkat çekti.

Editör: Vitrin Haber