Sinop'ta  Yaşam ve Çevre Dostları Topluluğu tarafından çevre temizliği organizasyonu için Saat 14:00 da duyarlı vatandaşlarında katıldığı etkinlik için Sinop Belediyesi tarafından belediye önünden araç kaldırıldı. 
Sis Düdüğünde başlayıp Karakum istikametine kadar devam eden çevre temizliği organizasyonunda çevre temizliği yapan topluluk üyeleri ve vatandaşlar etrafın adeta çöplüğe döndüğünü, herkesin bir başkasının yaşam alanına ve doğaya saygı göstermesi gerektiğini, gelişi güzel atılan çöplerin doğaya zarar verdiğini ve geleceğe dair yaşam alanlarının etkilendiğini belirterek hiç kimsenin yaşam şekline ve alanına bir müdahalede bulunmamasını ve geleceğe dair daha yaşanılabilir bir çevre için vatandaşların daha duyarlı olmasını istediklerini belirttiler.

Yapılan çevre temizliği etkinliği yaklaşık olarak 3 km alanda yapıldı ve toplanan onlarca çöp poşetleri Belediyeye ait çöp taksi ile kaldırıldı.

Doğa ve Hayvan Dostları Topluluğu olarak, yaptıkları çalışmaların çok yönlülüğünden dolayı topluluğun adını Yaşam ve Çevre Dostları olarak değiştirme kararı aldıklarını belirten Yaşam ve Çevre Dostları Topluluğu Kurucu Başkanı Umut Seyit Sözeri;“Bundan sonra ki etkinlik ve faaliyetlerimizi, Yaşam ve Çevre Dostları Topluluğu adı altında gerçekleştirmeyi planlıyoruz.  Yaşam ve Çevre Dostları Topluluğu ile  Sinop Belediyesi işbirliğinde Ada güzergahın da temizlik kampanyası gerçekleştirdik” dedi.    

Topluluk olarak Sinop’ta çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Sözeri; Bugün burada bu soğuk havada bizlerle birlikte bu etkinliğe katılan arkadaşlarımızın hepsi üniversite öğrencisi arkadaşlarımız. Her biri farklı farklı illerden Sinop’a üniversite eğitimleri için gelmiş arkadaşlarımız. Burada yapmış olduğumuz etkinlik Sinop, Sinop halkı ve geleceğimiz için yapmış olduğumuz çevre temizliği etkinliğidir” dedi.

DAHA DUYARLI OLMALIYIZ
Sinop halkına seslenerek daha duyarlı olmalarını isteyen Yaşam ve Çevre Dostları Topluluğu Kurucu Başkanı Umut Seyit Sözeri; Toplanan çöplere baktığımızda bunların büyük çoğunluğu içki şişeleri ve pet şişeler. Çöpleri buraya atmak yerine çöp poşetine koyarak en yakın çöp konteynerlerine atabilirler. Bizler biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz sadece. İnşallah bundan sonraki etkinliklerimizde kendilerini de aramızda görürüz. Gülümseyin ve doğaya dost kalın” diye konuştu.

HERKESİN DOĞAYI TEMİZ BIRAKMASI GEREKİYOR
Bugün maalesef çevre temizliği etkinliği kapsamında çöp topluyoruz diyen Üniversite öğrencisi Zeynep Koçoğlu ise; “Neden maalesef diyoruz. Çünkü sağlıklıyız ve herkes çok sağlıklı aslında. Nasıl yiyip, içip gezerek doğanın tadını çıkartıyorlarsa herkesin doğayı temiz bırakması gerekiyor. Kimse bir başkasının hakkına girip eziyet edemez. O yüzden maalesef diyorum. Yoksa bizler arkadaşlarımızla bu tip etkinliklere katılmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bugünkü etkinliğimizde çok fazla çöpün doğaya atıldığını gördük. Kimseye karışamayız ama kullandıkları eşyaları çöpe atmayı bilmeliler doğaya ve diğer insanlara saygılı olmalılar” dedi.

Daha sonra açıklama yapan Belediye Temizlik İşleri Müdürü Şükrü Öz ise şunları söyledi; “ Her sene olduğu gibi bu senede Sis düdüğü istikametinden başlayarak Karakum güzergahına kadar olan bölümde çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdik. Yaşam ve Çevre Dostları Topluluğunda ki arkadaşlarımızla. Bu bölgede her sene çevre temizliği etkinliklerimiz yapılıyor. Fakat vatandaşlarımızın da daha duyarlı olarak bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Topluluk kurucu başkanı Umut arkadaşımızla da konuştuğumuz gibi bu istikamette bulunan yaklaşık 4 – 5 adet cep dediğimiz yerlere çöp konteyneri koyacağız. Böylelikle biraz daha bu görüntünün önüne geçmiş oluruz.  Vatandaşlarımızda yapılan bu etkinlik sonucunda yapılan çevre temizliğini görerek daha  duyarlı davranmalarını istiyoruz”.   
Editör: Vitrin Haber