Sinop'ta kurulması planlanan Nükleer Santrale karşı çıkan Gençlik Muhalefeti üyeleri Abalı köyünde "Nükleere Karşı Doğa ve Gençlik Kampı" kurdu. Çadırlarla bölgeye yerleen gençler yarın sona erecek kamp kapsamında hafta boyunca  çeşitli aktivitelere katıldı. Kampa  Sinop başta olmak üzere Hopa, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun ve Samsun'dan yaklaşık 50 genç katıldı.

30 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında Sinop-Abalı Köyünde düzenlenen kampta Atölyeler, Kurslar, Paneller ve şenlikler düzenlendi. Kamp kapsamında düzenlenen panellere Alper Taş, Cengiz Bozkurt, Deniz Yıldırım, Yaşar Aydın ile Yeşil Gerze Platformu, Derelerin Kardeşliği Platformu ve Nükleer Karşıtı Platform temsilcileri katıldı. 

Yapılan kamp hakkında bilgi veren bir öğrenci; "Sinop’ta nükleere karşı direnişe destek vermek için buradayız. Karadeniz bölgesinde kentsel dönüşüme dair yâda üniversitelere dair liselerde mücadele veren insanlarız ve bu mücadeleyi de Sinop’a taşımak istedik. Buranın dışında aslında bizler ülkenin farklı yerlerinde yazları kamplar kuruyoruz. Bu Kampları kurmamızdaki neden bugün yaratılan, yaratılmaya çalışılan 90’lardan sonra kaybedilen dayanışma kültürünü yeniden hayata geçirmek istiyoruz. Çünkü kamplarda kolektif bir hayat sürüyoruz. Burada kurulan çadırları birlikte kuruyoruz, birlikte uyuyoruz, yemeklerimizi birlikte kolektif bir şekilde yapıyoruz , bulaşıklarımızı birlikte yıkıyoruz ve buranın temizliğini birlikte yapıyoruz. Onun dışında farklı etkinlikler yapıyoruz. Kamplarda birbirimizi besleyecek aslında o yaratıcı ve farklı sanatsal bugün kaybedilen kültürü yeniden yeşertmeye çalışıyoruz. Bugun burada atölye çalışmaları da yapıyoruz. Burada tiyatro , müzik ve kısa film atölyelerimiz var. Bunların sonucunda birtakım üretimler açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Bu üretimler daha sonra Sinop köylerinde ve merkezde sergilemeyi düşünüyoruz. Her Akşam burada film gösterimleri yapıyoruz ve aynı zamanda bizim kamp alanımız bütün buradaki Sinop halkına yada  çevre köylere her zaman açıktır. Bizler köyleri geziyoruz ve aslında Sinop’ta nükleere karşı ciddi anlamda büyük bir tepki var. Bizler bu  mücadelenin yanındayız  ve yanında da olmaya devam edeceğiz. Burada Karadeniz bölgesinden arkadaşlarımız var. Bunlar Hopa, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun ve Sinop'tan arkadaşlarımız var.Toplamda 50 kişiyiz" dedi. 


Editör: Vitrin Haber