Sinop Emniyet müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü koordinesinde deniz kirliliğine dikkat çekmek amacıyla “Mutlu şehir için temiz deniz” sloganıyla düzenlenen etkinlikle dalgıçlar tarafından denizlere atılan atıklar toplanarak iskele meydanında oluşturulan alanda sergileniyor. 

Sinop Emniyet müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü koordinesinde Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sinop Üniversitesi ve Sinop Belediye Başkanlığı  işbirliğinde deniz kirliliği odaklı “Mutlu şehir için temiz deniz” sloganı ile denize atılan atıklar toplandı. 

Proje çerçevesinde Sualtı Grup Amirliğinde görevli kurbağa adamlar ile sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşlarında görevli balık adamlar marifetiyle denizden çıkartılan cep telefonu, tabure, cüzdan, içecek şişeleri, sandalye, çizme, klozet kapağı, pet şişe, çaydanlık, cüzdan, motosiklet lastiği, kavanoz gibi atıklar iskele meydanında oluşturulan alanda 3 gün boyunca sergilenecek.
Etkinlik hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Serkan Aydın, proje ile vatandaşlar üzerinde ekolojik sistemi korumaları yönünde farkındalık oluşturmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Aydın; “Denizden çıkartılan atıklar oldukça şaşırtıcı boyutta. Ekolojik sistemin korunması için vatandaşlarımız daha duyarlı farkındalık bilincinde olması gerekmekte. 
Çevreye daha duyarlı olunması gerektiğini belirten Aydın;  “Öncelikle sadece deniz için değil çevre içinde bu duyarlılığın gösterilmesi gerektiğini, iskelede balık tutan ve iskelede gezen vatandaşlarımızın yedikleri çekirdek kabuklarını, tüketilen içeceklerin şişelerini, ambalajlarını, sigara izmaritlerini denize atmalarını engellemek ve bu konuda bilindirmek istiyoruz. Bunun için denizden çıkartılan atıkları iskele meydanında oluşturulan alanda sergiliyoruz. Bu atıkların doğada çözülmesi uzun yıllar almakta. Örneğin bir otobüs bileti 2 haftada, cam şişe ise 4 bin yıl sonra çözülerek tamamen yok olmakta ve denizdeki ekolojik sistemde bu bakımdan oldukça etkilenmektedir. Amacımız geleceğimiz olan yeni nesillere daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir dünya ve kazanılan bu çevre duyarlılığını daha sonraki nesillere de aşılayabilmektir" diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber