İLÇE

Çeltik üreticisi verimden memnun

Saraydüzü İlçesinde çeltik hasadına başlandı. İlçeye bağlı Korucuk Köyü çeltik tarlalarında biçerdöver ile hasad esnasında inceleme ve denetimlerde bulunan Saraydüzü Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, biçerdöver operatör kabinine geçerek Çiftçi Hulusi Türkmen’in 2,2 dekarlık cameo çeltik tarlasının hasadına yardım etti.

İlçenin en büyük ekonomik dinamiği olan çeltik bitkisinin Eylül ayının ortalarından itibaren olgunlaşarak hasadına başlandığını belirten Saraydüzü Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, cameo çeltiğinin yaklaşık dekar başına 1 ton verim verdiğini bu verimin ilçe ve çiftçiler için çok sevindirici olduğunu söyledi.

Saraydüzü ilçesinde bu yıl yaklaşık 6 bin dekar alanda Osmancık, cameo, vasko, rekor, luna, imi, halilbey cinsi çeltik ekimin yapıldığını ve hasadının tahminen 15 gün süreyle devam edeceğini ifade eden Kaymakam Türker, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince çeltik hasadı kontrollerinin düzenli bir şekilde devam edeceğini belirtti. 

Çeltik hasadı incelemelerine Saraydüzü Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker’in yanısıra Belediye Başkanı Hasan Peker, Emniyet Amiri Hasan Pekdemir, İlçe Tarım Müdür Hasan Yürük, Yazı İşleri Müdürü Murat Gökhan Küçükbaş, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kayar, AK Parti İlçe Başkanı Uğur Şimşek de katılım sağladı.