Milletimiz yaşadığı acılarla politikada oldukça derinleşti. Neyin provokasyon olup olmadığını rahatlıkla anlayabilecek olgunluktadır. Bu anlamda artık kim gaza getirmeye çalışırsa çalışsın bunda başarılı olamayacaklardır. Milletimiz devletine güveniyor. Devletimiz yeni bir saldırı konseptiyle kendini yenileyen terörü yenmesini de başaracaktır. Son bir haftadır gelen şehitlerle sinirlerimiz iyice yıpransa da bu milletin sağduyusunu yitirip amacını aşan ve provokasyonların ekmeğine yağ sürecek gereksiz taşkınlıklara yol açacak düzeyde değildir. Milletimiz feraset ve sağduyu sahibidir.

Terörle mücadele konusunda yeni dönemde canlı bomba gerçeği karşımızda. Bu yaygınlaşan yeni durum bildiğimiz eylem şekillerine benzemiyor. Hiç beklemediğimiz yerden haince vuruluyoruz. Gencecik fidanlarımız kırılıyor.

Çocukken kuş lastiğiyle oynarken yanlışlıkla komşumuz Merhum Hakkı dayının camını kırmıştım. Babam bana hem kızmış , hemde komşunun kırdığım camını taktırmıştı...

Madem terör örgütü canlı bombalara ölümlerinden sonra ailelerine bakma sözü veriyor, kol kanat geriyor, destek çıkıyor, şaşalı taziye çadırlarında kahramanmışçasına anma düzenliyor. O halde canlı bombanın birinci dereceden tüm yakınları devlete yardımcı olmadılarsa "teröre yardım ve yataklık yapmaktan " ağır hapis cezası ile cezalandırılmalı.

Bizim çocuklarımız cam kırdıklarında bile sopa yesin, camı kırılan komşudan özür dilenip zararı tazmin edilsin. Onlarca canı şehit eden Canlı bombanın ailesi ise kahraman olsun . Yok öyle yağma...Anamızı ağlatanın anası ağlasın. Herkes çocuğuna sahip çıksın....

Terör Örgütünden erdemli davranışlar beklemeyelim. Her türlü kalleşliklerine hazır olalım.

Bu anlamda devletimizin terörle mücadele birimlerinin kendini hızla yenileyerek canlı bombalı yeni durumun milletimiz lehine düzelmesini sağlayacak adımları hızlıca atmasını umut ediyorum. Bu anlamda herkesin birey ve aileler olarak devletimize yardımcı olması gerekiyor. Bu işin şakası yok. Gereken her türlü önlem hızlıca alınmalıdır.

Terörü besleyen devletler yakın zamanda iyice ifşa olacaktır. Devlet demokratik yollardan meselenin halli için büyük efor sarfetmesine rağmen terör örgütünün kalleşliği ve dış güçlerin terör örgütünün ağzına çaldığı bir parmak bal ile milletin yüzde seksene yakın destek verir hale geldiği çözüm süreci emekleri heba edilmiştir.

Ceberrut uygulamaları rafa kaldıran ve milleti yanına alan devletimiz terörle mücadele konusunda doğusundan batısına ülkemiz genelinde bugüne kadar sahip olunmayan bir toplumsal mutabakat ve desteğe sahiptir.

Gün uyanık olup devletimizin ve milletimizin bekası için topyekûn saldırı karşısında devletimizin yanında dimdik durup topyekûn seferberliğe destek olma günüdür.

Bir haftada üç şehit cenazesine katılmış olsamda yakın zamanda yeni eylemlilik haline karşı devletimiz daha korunaklı hale gelerek kalleş eylemler etkisizleştirilecektir. Türkiye sadece üzerinde yaşayanların değil yaşamayan çok daha fazla geniş bir kitlenin umududur. Türkiye milletin ve ümmetin umududur. Kara günler geçecek. Kimsenin şüphesi olmasın.

"Dünyanın en büyük ordusu Ordu milletimizdir "

Provakasyona gelmeden ama diriliğimizi de yitirmeden terörle mücadele konusunda devletimize tam destek verme günümüz.

Hem bugünümüz için hem yarınlarımız için. Hem bizim için hem ümmet için hem de tüm mazlum milletler için...